15 maart: op naar de stembus!

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de provinciale staten en de algemeen besturen van de waterschappen. Door te stemmen bepaalt u mee wie de komende 4 jaar over de plannen van de provincie en het waterschap beslissen. Op de website van uw provincie en waterschap vindt u informatie over de politieke partijen en kandidaten die meedoen aan de verkiezingen. Voor de verkiezingen ontvangt u thuis de kandidatenlijsten, op de websites van de partijen leest u hun plannen.
.


.

Het belang van de hengelsport
Het mag duidelijk zijn dat de (lokale) politiek zich roert wanneer het om de hengelsport gaat. Sommige partijen vanuit hun ideologie, anderen omdat ze compromissen menen te moeten sluiten en sommige partijen komen er simpelweg niet aan toe om zich in de (maatschappelijke functie van de) hengelsport te verdiepen. Versplinterde politiek, kleine fracties en veel urgente kwesties.
.

Stemmen!! juist nu!
Er zijn mensen die geen vertrouwen in de politiek hebben en daarom hun stem verloren laten gaan, iets waar partijen met een fanatieke aanhang zoals de PvdD juist door groeien. Mocht u niet van plan zijn om te gaan stemmen neem dan wel in overweging dat andere partijen daarvan profiteren en doorgaans zijn dat juist die partijen waar de hengelsport het niet van moet hebben. Ga stemmen! Sowieso in het belang van uw en onze hobby!!
.

Weet waar u op stemt
Toch is het belangrijk om te kijken welke partijen nou wél ‘hengelsport minded’ zijn en welke niet, en wat is nou makkelijker dan het ze gewoon even te vragen zodat u weet waar uw stem terecht komt? We hebben de partijen daarom een mail gestuurd die u kunt terugvinden via deze link met daarin de vraag hun visie op de hengelsport met ons te delen met als leidraad de onderstaande vragen:

  • Hoe kijkt uw partij aan tegen de hengelsport?
  • Hoe kijkt uw partij aan tegen het faciliteren van de hengelsport binnen de gemeente en provincie voor met name doelgroepen die aangewezen zijn op voorzieningen?
  • Hoe kijkt uw partij aan tegen de maatschappelijke impact van hengelsport op natuurbeleving en bevordering van welzijn van mensen?
  • Wilt u zich als politieke partij hard maken voor de hengelsport en hoe doet u dat en wat verwacht u daarbij van onze HSV?

.
Zodra we reacties ontvangen zullen we die op deze pagina publiceren zodat u kunt zien welke partijen wél en welke niet positief tegenover de hengelsport staan, u kunt dan zelf overwegen om uw stemgedrag daarop aan te passen.