Ongekend wat ons overkomt, wie had dat gedacht of verwacht? Zoveel mogelijk thuis blijven is het advies, zeker wanneer je hoest en proest. Niet voor jezelf, maar vooral ook voor anderen. Maar gekluisterd aan huis zijn maakt niemand vrolijk, een frisse neus halen is af en toe echt even hard nodig en daar zijn meerdere mogelijkheden voor, zolang we het maar niet allemaal tegelijk op dezelfde plaats doen.

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ziet geen aanleiding voor aanvullende maatregelen ten aanzien van de hengelsport bovenop de maatregelen die het kabinet al heeft afgekondigd. Dat maakte de minister woensdag 25 maart kenbaar als reactie op vragen van de Partij voor de Dieren (hoe verrassend) over de richtlijnen voor het sportvissen in de strijd tegen het Corona virus. Dat betekend dat je gewoon kan gaan vissen mits je een paar zaken wel even heel goed in de gaten houdt:

  • Ga bij voorkeur in je eentje vissen, ook als je met een boot het water opgaat;
  • Ga je met je vismaat, ga dan minimaal 1.5 meter (en liever gewoon 5 of 6 meter) uit elkaar zitten en blijf bij elkaar uit de buurt;
  • Ga niet samen in 1 auto naar de waterkant, denk na! Tenzij je natuurlijk een ‘setje’ bent, dan is het prima;
  • Kies je stekken in landelijk gebied zodat je weinig andere mensen tegenkomt. Voor je het weet komen er passanten een praatje maken (op zich altijd wel even leuk) en sta je morgen op Facebook met de vermelding dat sportvissers het allemaal niet zo serieus nemen.

Door ons nu aan de regels te houden die vanuit de regering zijn opgelegd kunnen we hopelijk t.z.t. weer als vanouds met elkaar gaan vissen. Maar nu dus even niet! Besef wanneer je jong en gezond bent dat het virus jou waarschijnlijk niet zal deren, maar dat oudere huisgenoten en opa’s of oma’s de gevolgen van jouw onbezonnen gedrag keihard zullen ondervinden. Wees verstandig, pak je verantwoordelijkheid en hou je aan de regels!!

Vang ze!!