Heel soms verschijnen er foto’s in de media van vogels die zijn verstrikt in visdraad of rondzwemmen met kunstaas in hun snavel, dat willen wij natuurlijk niet! Dus wat doe je dan als Hengelsportvereniging: wegkijken of je verantwoordelijkheid nemen? Uiteraard kiest HSV Almere voor het laatste, want dierenwelzijn staat hoog in het vaandel van de vereniging.

We hebben daarom de samenwerking gezocht met het Vogelhospitaal in Naarden en samen met de voorzitter en de beheerder van het hospitaal hebben wij vooral voor de jeugd een flyer ontworpen waarin zij kunnen terugvinden hoe ze kunnen voorkomen dat vogels verstrikt raken in visdraad en vishaken maar vooral ook wat ze moeten doen als het per ongeluk toch een keertje gebeurt.

De flyer gaat gebruikt worden bij open dagen van het Vogelhospitaal, de HSV zal de flyer gebruiken als voorlichtingsmateriaal bij jeugddagen. Ook de federatie MidWest Nederland en Sportvisserij Nederland waren erg enthousiast over ons initiatief en zullen de flyer bij andere verenigingen promoten en gebruiken bij honderden VISlessen op diverse scholen.

HSV Almere is vanaf vandaag bovendien een vaste sponsor van het vogelhospitaal Naarden. Vanmiddag hebben wij niet alleen de flyer maar óók een cheque van 1000,- euro overhandigd zodat de Vogelopvang meer financiële ruimte krijgt om gewonde vogels te verzorgen. Alweer een geslaagd initiatief van HSV Almere die maatschappelijk betrokken wil zijn en die iedere mogelijkheid om dierenwelzijn te bevorderen zal blijven aangrijpen.