Sinds 1 januari 2019 is het voor iedere jeugdige inwoner van Almere die op 1 januari van het huidige jaar 13 jaar of jonger is mogelijk om gratis te kunnen vissen in het viswater van onze vereniging. Voor deze gratis toestemming gelden een paar voorwaarden:

  • Je mag alleen vissen op ons verenigingswater binnen Almere;
  • Je mag niet vissen in de Hoge en de Lage Vaart;
  • Je mag alleen overdag vissen;
  • Je mag met 1 hengel vissen;
  • Je mag alleen deze aassoorten gebruiken: brood, maden, wormen, deeg en mais.

Daarnaast zal je natuurlijk nooit vislijn en ander afval achterlaten want dat gooi je netjes thuis in de afvalbak, en je zal de gevangen vis direct onbeschadigd in hetzelfde water terugzetten. Toch?

Je kan de jeugdvergunning eenvoudig downloaden via onderstaande button, je krijgt zodra je alles ingevuld hebt de vergunning als een PDF in de mailbox. Die kan je dan uitprinten en die moet je dan natuurlijk wel bij je moet hebben als je gaat vissen. Maar wil je liever toch met andere aassoorten vissen, of misschien toch met 2 hengels of juist wel op de Hoge of de Lage Vaart, dan kan je gewoon een JeugdVISpas aanschaffen voor de gebruikelijke 7 euro. Daar komt nog wel 5 euro administratiekosten bij die je bij verlengen middels een machtiging overigens niet hoeft te betalen. Vissen zonder JeugdVISpas onder begeleiding kan ook: check daarvoor deze link.

Kies jij voor de gratis jeugdvergunning? Klik dan snel op onderstaande button en maak het direct in orde: