Hoe leuk is dat! Dit jaar lopen drie eerstejaars studenten van het Zone college (voorheen sportvis-academie “De Groene Welle”) stage bij onze vereniging. Thijs, Joshua en Rik volgende de opleiding opzichter/uitvoerder in de groene ruimte en stellen zich graag even voor.

Wij zijn Thijs, Rik en Joshua en lopen stage bij HSV Almere. Wij zijn allemaal zelf sportvisser in hart en nieren en doen nu voor de vereniging onderzoek naar de waterkwaliteit en de bodemgesteldheid van het water langs de Charley Tooropstraat in ‘Tussen de Vaarten’. We meten wekelijks om er zo achter te komen wat voor water het is en of er een mogelijkheid ligt om er een ‘visparel’ van te maken. 

Een Visparel is een buurtwater dat voor de (jeugdige) sportvisser goed toegankelijk is en over een gezonde visstand beschikt (klik hier om een PDF over visparels te downloaden). Om dat goed in kaart te krijgen meten we onder andere de zuurstof, diepte, doorzicht. De hengelsportvereniging heeft speciaal voor dit doel de benodigde apparatuur aangeschaft die we afgelopen week in gebruik hebben genomen.

Ook scheppen we de kanten af met een speciaal daarvoor door Ravon ontwikkeld schepnet om te kijken welke vissen er zoal rond zwemmen en hoe groot ze zijn. Daarbij hebben we gezien dat er bijvoorbeeld veel rivierkreeft aanwezig is.

Ook zijn we bezig om te onderzoeken of er vissenbossen geplaatst kunnen worden (en of we dat misschien met hulp van vrijwilligers zelf kunnen doen), in die vissenbossen kan de vis makkelijk schuilen en krijgen we ook meer bio-diversiteit, zowel tussen de takken als er bovenop. Eerdere resultaten stemmen op dat gebied hoopvol, klik hier voor een PDF over deze vissenbossen.

Wij willen er voor de toekomst een voor jong en oud beter bevisbaar water van maken waar iedere liefhebber een visje moet kunnen vangen.

Thijs leerlooier, Rik Stark, Joshua Jongbloed