SKP Almere

115

Het bestuur van HSV Ons Genoegen-Almere heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2009 ingestemd met een Spiegelkarperproject voor het Weerwater én de Leeghwaterplas een Spiegelkarper project te starten. Helaas was de start van het project niet echt voortvarend verlopen door diverse omstandigheden, maar uiteindelijk zijn we op 6 oktober 2009 bij elkaar gekomen om een plan van aanpak te gaan maken. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat op 30 oktober 2010 de eerste spiegeltjes uitgezet konden worden.

 

Verslag uitzettingen
Uiteraard hebben we van beide uitzettingen een uitgebreid verslag gemaakt, u vindt ze via onderstaande links:

uitzetting 2010

uitzetting 2012

 

Overzicht van alle vissen van het oude bestand
De afgelopen maanden hebben we alle foto’s die we van de huidige spiegelpopulatie konden verzamelen eens goed bekeken, en uiteindelijk blijkt dat er een stuk of 10 verschillende spiegels rondzwemmen. Klik hier om de foto’s te bekijken.

 

Het SKP Almere wordt mede mogelijk gemaakt door adoptieouders
Een Spiegelkarperproject kost natuurlijk geld, daarom hebben we in navolging van een SKP in Amsterdam een adoptieplan gelanceerd. Liefhebbers konden een visje adopteren en krijgen (indien zo’n visje wordt teruggevangen en bij ons gemeld) van ons de vangstgegevens gemaild. Voor een overzicht van de adoptieouders van de uitzetting van 2010 klik je hier, voor een overzicht van adoptieouders 2012 klik je hier.

 

114