Nachtvissen en derde hengel in Flevoland

Vanaf 1 oktober 2012 is de visserijwet aangepast en hiermee is het nachtvissen landelijk vrijgegeven. Nachtvissen is daarom niet meer gebonden aan de maanden juni, juli en augustus maar mag nu het gehele jaar door op locaties waar de visrechthebbende dit toestaat. Ook het wel of niet toestaan van een derde hengel wordt door de visrechthebbende bepaald.

 

Toestemming voor nachtvissen.
U heeft om te kunnen nachtvissen altijd toestemming van de visrechthebbende nodig. Dat kan:

1 – in de vorm van een nachtvispas welke wordt uitgegeven door Sportvisserij Nederland. Deze nachtvispas kost 10 euro en is 1 kalenderjaar geldig. U kunt een nachtvispas aanvragen via deze link en er direct gebruik van maken door de tijdelijke toestemming te printen en bij uw VISpas te bewaren.

2 – middels een lidmaatschap van de ‘visrechthebbende’ zoals in Almere het geval is.

LET OP: nachtvissen is op ons verenigingswater alleen toegestaan op de aangewezen zones van het Weerwater, de Noorderplassen en de Leeghwaterplas en uitsluitend voor leden van HSV Almere.

 

Derde hengel.
U heeft om gebruik te kunnen maken van een derde hengel t.b.v het vissen op karper altijd toestemming van de visrechthebbende nodig. Dat kan:

1 –  in de vorm van een ‘derde hengel vergunning’ welke wordt uitgegeven door Sportvisserij Nederland. Deze “derde hengel vergunning” kost 25 euro en is 1 kalenderjaar geldig. U kunt de “derde hengel vergunning” aanvragen via deze link en er direct gebruik van maken door de tijdelijke toestemming te printen en bij uw VISpas te bewaren.

2 –  middels een lidmaatschap van de visrechthebbende’ zoals in Almere het geval is.

LET OP: het gebruik van een derde hengel is op ons verenigingswater alleen toegestaan op het Weerwater, de Noorderplassen en de Leeghwaterplas en uitsluitend voor leden van HSV Almere.

 

Check de ‘Gezamenlijke Lijst van Nederlandse viswateren”.
Kijk wel vooraf even in de “Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren” én vooral ook in het bijbehorende aanvullingsblad of nachtvissen en/of het gebruik van een schuilmiddel of een derde hengel op het gekozen water toegestaan is. Als dat zo is staat het betreffende symbool (zie hieronder) bij het betreffende water afgebeeld. De boetes zijn zeker voor de derde hengel niet mals dus controleer het vooraf even goed………

0085