Nachtvis locaties Almere

Op deze pagina vindt u alle locaties binnen de gemeentegrenzen van Almere waar ’s nachts met een nachtverblijf gevist mag worden. Voor de zones op de Noorderplassen, het Weerwater en de Leeghwaterplas geldt dat nachtvissen uitsluitend is toegestaan voor leden van HSV Almere.

 

De Noorderplassen: een nachtverblijf is toegestaan op de gedeeltes aangegeven dmv een groene lijn, de 3e hengel t.b.v. het vissen op karper is op de gehele plas toegestaan. Beide echter Uitsluitend voor leden van HSV Almere, nachtvispas en 3e hengelvergunning zijn hier NIET geldig.
**** let op: ivm aanleg natuurvriendelijke oevers is deze zone deels niet meer toegankelijk***

.

Het Weerwater: een nachtverblijf is toegestaan op de gedeeltes aangegeven dmv een groene lijn, de 3e hengel t.b.v. het vissen op karper is op de gehele plas toegestaan. Beide echter Uitsluitend voor leden van HSV Almere, nachtvispas en 3e hengelvergunning zijn hier NIET geldig.

15

 

De Leeghwaterplas: een nachtverblijf is toegestaan op de gedeeltes aangegeven dmv een groene lijn, de 3e hengel t.b.v. het vissen op karper is op de gehele plas toegestaan. Beide echter Uitsluitend voor leden van HSV Almere, nachtvispas en 3e hengelvergunning zijn hier NIET geldig.

16

 

Locaties binnen Almere langs Federatief water waar een nachtverblijf niet toegestaan is:

Hieronder vindt u de locaties langs de Hoge Vaart en de Lage Vaart binnen de gemeentegrenzen van Almere waar het plaatsen van een nachtverblijf niet toegestaan is, op overige locaties langs de beide vaarten mag dat dus wel. Deze gedeeltes liggen langs Federatiewater, voor deze wateren is daarom wél een nachtvispas (en evt. een derde hengel vergunning) van Sportvisserij Nederland verplicht. Een eenvoudig schuilmiddel (paraplu) is wel toegestaan.

 

De Hoge Vaart:

een nachtverblijf is toegestaan langs de gehele Hoge Vaart gelegen binnen de gemeentegrenzen van Almere, met uitzondering van de gedeeltes die we hebben aangegeven met een rode lijn.  Op deze gedeeltes is een nachtverblijf (uitgezonderd een eenvoudig schuilmiddel zoals een paraplu) niet toegestaan.

1)  De Zuid/West oever van de Hoge Vaart Langs het Von Draispad, het gedeelte tussen de Sterrogstraat en de Kreeftstraat, schuilmiddelen niet toegestaan (zie afbeelding hieronder).
17
2)  De Zuid/West oever van de Hoge Vaart, het gedeelte tussen de Vrijheidsdreef en de Palmpolstraat: nachtverblijf niet toegestaan;
3)  De Noord/Oost oever van de Hoge Vaart, het gedeelte tussen de Vrijheidsdreef en de Kraanvogelweg: nachtverblijf niet toegestaan (zie afbeelding hieronder).

18

 

De Lage Vaart:

een nachtverblijf is toegestaan langs de gehele lage Vaart gelegen binnen de gemeentegrenzen van Almere, met uitzondering van het volgende gedeelte:

De Noord oever van de Lage Vaart, het gedeelte tussen de Spectrumdreef (langs het Gerard Monnikpad en de Andre Franquinweg) tot aan de Carl Barksweg. Een nachtverblijf (uitgezonderd een eenvoudig schuilmiddel zoals een paraplu) is op het rood gemarkeerde gedeelte dus niet toegestaan (zie afbeelding hieronder).

19

De Noord oever van de Lage Vaart, het gedeelte gelegen aan de Oleanderstraat / Jasmijnstraat. Een nachtverblijf (uitgezonderd een eenvoudig schuilmiddel zoals een paraplu) is op het rood gemarkeerde gedeelte dus niet toegestaan (zie afbeelding hieronder).