Op zaterdag 18 november 2017 was het alweer de 8de uitzetting op de Randmeren t.b.v. het SKP ZRM (Spiegel Karper Project Zuidelijke Rand Meren). We verzamelden rond 10 uur op de uitzetplek bij Huizen, en na gezellig bijkletsen en een bak koffie werd begonnen met het vullen van de zwembadjes waarin de vissen tijdelijk opgevangen zouden worden. Toen dat klaar was konden we vol verwachting wachten op datgene wat komen zou: de aankomst van de vissen.

De vis arriveerde volgens afspraak omstreeks 11:30 uur, en samen met de vrijwilligers werden de vissen gelost en verzameld in de zwembadjes. Wederom ging het deze keer om mooi beschubte spiegels van de firma Corten, en eerlijk is eerlijk: het waren deze keer echt supermooie vissen met een fantastisch schubbenpatroon. Super om te vangen, maar vooral ook een genot om, zodra er eentje gevangen is en bij ons gemeld wordt, weer terug te zoeken.

Daarnaast was er een partij edelschubs die weliswaar qua bouw iets tegenvielen maar waarvan we hopen dat deze zich de komende jaren goed gaan ontwikkelen. Het betrof een totaal van 250 kilo spiegelkarper en 150 kilo edelschubs, omgerekend zo’n 200 vissen. Een top investering voor dit supermooie grote water, en natuurlijk een heerlijke uitdaging voor de karpervissers die op deze prachtige meren de nodige uurtjes vertoeven.

Vervolgens konden we beginnen met het fotograferen van de vissen, een best klusje maar we doen dit niet voor het eerst natuurlijk, het gaat allemaal steeds makkelijker en vlotter en dat was deze keer niet anders.

Tussendoor viel aan de ‘kartrekkers’ Joris en Tim de eer te beurt om de eerste vissen van deze uitzetting te water te laten. Hopelijk zien we ze over een aantal jaren in een iets forser formaat weer terug.

Het was best guur weer, het waaide aanzienlijk en regende ook nog af en toe maar dat mocht de pret niet drukken. Alles verliep weer vlotjes en het was vooral weer erg gezellig, het was alleen jammer dat Rene er deze keer niet bij kon zijn wegens vakantie. Gelukkig waren er naast wat nieuwe gezichten ook wel weer wat bekende gezichten aanwezig en met hun hulp was het klusje inclusief de koffiepauze om 12 uur rond 13:30 uur weer geklaard. De vissen zwemmen, hopelijk zien we ze de komende jaren weer veelvuldig terug dus blijf ze vooral melden!!

Jos, Joris en Tim.