Wij vatten hem niet meer. Al sinds de laatste sleepactie van de beroepsvisserij op de Randmeren enige maanden geleden proberen wij MidWest zover te krijgen dat wij mogen meepraten en meedenken over het vaststellen van de quota voor de zegenvergunning 2018/2019 op onze Randmeren. Ondanks een eerdere toezegging door een adviseur van MidWest vond het bestuur dat echter niet nodig, het aanpassen van de quota was immerseen serieuze zaak waar specialisten en juristen van Sportvisserij Nederland volop mee bezig zijn“. Ook stelde zij dat ‘de procedure’ zorgvuldig gevolgd moest worden maar dat zij, “wanneer er iets zinnigs te melden was of er duidelijke informatie en vragen te delen waren“, alsnog een bijeenkomst zou organiseren.

Blijkbaar is er nu naar de mening van het bestuur van MidWest iets zinnigs te melden of is er duidelijke informatie te delen, men wil ons (en 4 andere HSV’en die aan de Randmeren liggen) nu ineens namelijk toch graag bijpraten en onze mening vragen over de ontwikkelingen die er blijkbaar zijn. En dat moet dan ineens wel heel snel, want met de beroepsvisserij is afgesproken (toe maar) dat ze voor 1 augustus een terugkoppeling zouden krijgen.

Apart, waarom uitgerekend midden in de vakantieperiode niet eerst even bij je verenigingen informeren wat de mogelijkheden qua beschikbaarheid zijn? Laat het beroep maar fijn even wachten zouden wij denken maar het bestuur van MidWest ziet dat blijkbaar anders. Want afgelopen donderdag kregen we te horen dat we aankomende woensdag mochten komen opdraven op een thema-avond, maar dat is voor ons wegens vakantie niet haalbaar en dat hadden wij het bestuur van MidWest i.v.m. een andere kwestie (de minnelijke schikking) al meegedeeld. Zij wist dat dus. De komende 4 weken hebben wij dan ook geen tijd, iets wat we de afgelopen maanden wel ruimschoots hadden maar toen vond men dat niet nodig. MidWest had de afgelopen dagen natuurlijk ook de ontwikkelingen even ter beoordeling op de mail kunnen zetten maar ook dat is niet gebeurd. Nu horen we niets meer dus wij hebben geen idee wat het plan nu verder is.

Ons bestuur is vanaf 21 augustus weer compleet, als MidWest daar niet op kan wachten zullen de HSV’en, waarvan er 3 van de 4  (Naarden, Hoop op Geluk, Baarn en nog eentje) hebben toegezegd woensdag wel te kunnen komen het moeten oppakken. Wij zullen een eventuele terugkoppeling dan uiteraard met onze leden.