Het heeft even geduurd (inmiddels al bijna 2,5 jaar) maar uiteindelijk is het Sportvisserij MidWest Nederland gelukt om de eerste uitzetting van Spiegelkarper in (onder andere) Zuidelijk Flevoland te realiseren. Op 4 uitzetlocaties, te weten de Elburgerweg, Karekietpad, Baardmeesweg en von Draisweg, allen gelegen aan de Hoge Vaart, werd op zaterdag 19 februari 2022 iets meer dan 100 kilo spiegelkarper (per locatie) uitgezet.

Supermooie vissen waren het, rijkelijk beschubt en dus ideale vissen om in de database terug te zoeken zodra er eentje gevangen en gemeld wordt. Dat melden kan overigens heel eenvoudig via een App of via de mail.

De vissen arriveerden keurig op tijd en dat was gezien het koude weer wel zo prettig. Snel en vakkundig werden ze uitgeladen en op de foto gezet waarna ze binnen enkele minuten hun nieuwe leefomgeving konden gaan verkennen. Leuk dat er de nodige belangstelling was, goed om te zien dat een dergelijke uitzetting leeft onder de Almeerse karpervissers en dat ze ook bereid waren om even de handen uit de mouwen te steken. En ondanks de kou was de karpervisser van de toekomst ook bereid om even een handje te helpen.

Nu maar hopen dat er snel overeenstemming komt m.b.t. de uitzet in de Lage Vaart zodat ook daar aan een mooi gevarieerd bestand gewerkt kan worden. Maar mocht je er eentje van de gedane uitzetting terugvangen, maak je dan even een mooie foto van de linkerflank en meld je hem even via de App of via de mail?