Het lijkt erop dat we het ergste weer achter de rug hebben, de hitte is (vooralsnog) weer even verdwenen. Als je dan de balans opmaakt constateer je dat we in Almere wederom geen problemen hebben gespot, iets wat elders in het land zeker wel anders was. Bij een calamiteit wordt er dan een beroep gedaan op vrijwilligers maar die blijken doorgaans toch schaars te zijn. Logisch ook, we hebben allemaal doorgaans andere verplichtingen waar je niet zomaar onderuit kan maar het is nou ook niet direct aantrekkelijk om even fijn de bagger in te duiken voor een paar brasems.

Ik denk dat het overal in het land hetzelfde liedje is en dat je, net als bij ons in Almere, daarom altijd weer moet terugvallen op een handjevol welwillenden. Ik kan deze kanjers inmiddels zo opnoemen maar eigenlijk is dat toch best wel raar als je praat over een vereniging van bijna (of ondertussen misschien al meer dan) 5000 leden!


Een deel van onze ‘harde kern’

De afgelopen week hebben we kennis gemaakt met een drama op de Oostvaardersplassen waar tonnen vis bezweken is door een samenspel van hitte, laag water en zuurstofgebrek. Veel verontwaardiging op Social Media en dat is logisch, maar hoe groot is uw bereidheid om zelf de handen uit de mouwen te steken wanneer de vereniging dat aan u vraagt?

Om nou een calamiteitenteam met bijbehorende attributen op te richten (idee van een betrokken lid) is wat ver gezocht, het waterschap kan daar prima in voorzien. Een mailinglijst met leden (maar ook niet-leden uiteraard) die kunnen helpen wanneer een calamiteit daarom vraagt zou echter al een zeer mooi begin zijn. Doet zich een calamiteit voor en hebben we hulp nodig dan sturen we een mailtje rond en kan een ieder die zich daartoe bereid getoond heeft ons komen helpen. Vrijblijvend uiteraard, ik kan immers zelf ook niet zomaar van mijn werk weglopen. Maar als dat wel kan ben ik erbij. Jij ook?

Als je interesse hebt, wil je dan even je naam, geboortedatum en mailadres doorgeven via bcwa@hsvalmere.nl. Wij maken daar een mooi adresbestandje van en kunnen u vervolgens heel eenvoudig via de mail benaderen als de situatie daarom vraagt.

Samen staan we sterk dus meld je aan en doe mee!!