Goede visdag Allemaal. ik ben naarstig op zoek naar hulp voor een paar ochtendjes per jaar. Wie ik ben, en waarom ik dat aan u vraag? Ik licht dat graag even toe. Mijn naam is Derk Zwart en ik woon sinds 2010 met mijn vrouw en 4 kinderen in Almere. Ik ben werkzaam geweest bij zowel gemeente als spoorwegpolitie en praktijkopleider in het stedelijk museum van Amsterdam.

Eind 2015 kwam er abrupt een einde aan mijn carrière na een ongeval bij een aanhouding op een station. Ondanks diverse revalidatietrajecten met als belangrijkste doel een passende baan te vinden met mijn beperkingen heb ik uiteindelijk moeten besluiten de handdoek in de ring te gooien. Het was een zware tijd voor mij en mijn gezin, maar na enige tijd ben ik met wat hulpmiddelen weer gaan vissen waardoor ik mijzelf toch weer enigszins kon opladen en weer positief kon uitkijken naar mogelijkheden om toch nog iets te kunnen betekenen voor de maatschappij.

Uiteindelijk belande ik bij de hengelsportvereniging. Ik ben nu een jaar of 5 vrijwilliger en zet mij met enorm veel plezier in om met senioren en mensen uit verzorgingshuizen uit Almere een paar keer per jaar een dagdeel te gaan vissen. Ook door buurthuizen in Almere wordt aan mij geregeld gevraagd om een dagdeel met bezoekers van het buurthuis te gaan vissen. Voorheen deed ik dat samen met Sepp (zie onderstaande foto) die vorig jaar helaas is overleden waardoor ik niet alleen een vriend maar ook een kundige vrijwilliger met een hoop viskennis in huis ben verloren.

Op dit moment sta ik er dus alleen voor en dat is eigenlijk niet te doen. Ik ben daarom op zoek naar nieuwe collega-vrijwilligers om samen met mij een paar keer per jaar activiteiten te ontplooien waarmee wij mensen met allerlei achtergronden een geweldige vis ochtend of middag kunnen geven. De dankbaarheid van deze mensen is enorm en zelf krijg ik er enorm veel energie van wanneer ik deze mensen een paar mooie uurtjes aan de waterkant kan bezorgen.

Deze mensen zijn vaak alleen, zijn eenzaam, zitten veelal de hele dag thuis en komen überhaupt niet vaak buiten, anderen hebben een handicap waardoor ze niet meer zelfstandig kunnen vissen. Deze mensen gaan er op zo’n ochtend helemaal in op en zijn dol gelukkig, ik constateer iedere keer weer dat vissen therapeutisch werkt en dat vissen meer is dan alleen vissen vangen.

HSV Almere heeft meer dan 6000 leden, ik zou enorm gelukkig zijn wanneer er 1 of 2 bereid zijn om zich samen met mij een paar ochtendjes per jaar in te spannen voor mensen die we daarmee de dag van hun leven kunnen bezorgen. Het kost je echt maar een paar doordeweekse ochtendjes per jaar en ik verzeker je dat je na afloop enorm voldaan weer huiswaarts keert.

Wil jij mij helpen? Stuur dan een berichtje naar info@hsvalmere.nl en ik neem direct contact met je op. Alvast bedankt, mede namens al die mensen die we samen een onvergetelijke ochtend gaan bezorgen. En ook namens mijn broer die mij de laatste keer gelukkig even kon helpen.