BCWA1

Controle visdocumenten is een belangrijke taak binnen onze vereniging. Niet zozeer om sportvissers die hun spullen niet voor elkaar hebben naar huis te sturen of, indien een BOA bij de controle aanwezig is, hen een bekeuring aan te smeren. Het is vooral belangrijk om als een goede ‘gastheer’ sportvissers aan de waterkant te informeren over de VISpas en over de geldende en onze aangepaste regels. Daarnaast is het uitermate belangrijk om sportvissers, indien nodig, erop te wijzen zorgvuldig om te gaan met gevangen vis. Bovendien kunnen zij vragen, waar niet direct een antwoord op te formuleren is, doorsturen naar het bestuur en zijn zij voor de vereniging de ‘ogen en oren’ aan de waterkant waar het het signaleren en melden van alle mogelijke problemen betreft. Leuk om te doen, en controle wordt door sportvissers opvallend genoeg altijd gewaardeerd.

Nieuwe controleurs kunnen na een kennismaking en een positief advies een korte cursus (met thuis wat voorwerk) bij Sportvisserij Nederland volgen, daarna ontvangen zij de bijbehorende kleding en een controleurspas waarna ze aan de slag kunnen.

Bent u minimaal 21 jaar, heeft u interesse in een taak als verenigingscontroleur c.q. gastheer van onze vereniging en wilt u samen met andere vrijwilligers een steentje bijdragen aan de hengelsportcontrole binnen Almere? Stuur dan snel een mailtje met uw gegevens en uw motivatie naar bcwa@hsvalmere.nl