Een paar weken geleden zijn wij begonnen om ‘ogen en oren op locatie’ te werven om op die manier onze viswateren en oevers in Almere in de gaten te kunnen houden. De eerste resultaten zijn binnen en het mag duidelijk zijn dat Almere momenteel niet echt de meest “hengelsportvriendelijke stad” van Flevoland is. Oevers zijn volkomen dichtgegroeid, de vegetatie in het water valt her en der weliswaar nog mee maar als je niet bij het water kan komen heb je er ook niet veel aan natuurlijk. Wij denken dan ook dat dit niet een kwestie is van wat achterstallig maaiwerk maar dat je bijna kan spreken van verwaarlozing. Niet alleen van de oevers overigens, overal in Flevoland groeit het riet en onkruid de pan uit. Zelfs een recreatiegebied als de Vaartplas en het daarnaast gelegen wedstrijdparcours lijkt momenteel op een rimboe.

Dit probleem ga je ook niet oplossen met een mail naar de gemeente, het betreft immers niet een enkele sloot op een plasje maar kilometers oever. Na de vakantie gaan we kijken waar nou precies de oorzaak van dit probleem ligt en wat de beste manier is om hier, samen met de gemeente, iets aan te doen. Zoals u waarschijnlijk wel weet zijn wij geen eigenaar of beheerder maar zijn wij slechts visrechthebbende, wel nemen wij de belangen van onze leden zeer serieus en wij zullen dan ook binnen onze mogelijkheden hiermee aan de slag gaan. Wat we wel hopen is dat meer leden beseffen dat hun hulp hierbij onontbeerlijk is en wij hopen dan ook dat meer leden zich zullen melden om het water in haar directe omgeving te monitoren en ons te informeren, wij kunnen immers niet zelf overal een oogje in het zeil houden. Een kaart van locaties die op dit moment gemonitord worden vindt u hieronder.

Maar daar kan zoals u kunt zien natuurlijk nog veel meer bij, Almere Haven en Almere Poort ontbreken bijvoorbeeld nog volledig. Alle informatie over onze zoektocht naar vrijwilligers vindt u via deze link. Doe mee, meld je aan en help ons!!