17-9

Zonder vergunning vissen, of vissen zonder de juiste vergunningen met bijvoorbeeld fuiken, staand wand, lange vislijn voorzien van haken over de bodem, het valt allemaal onder stropen. Feitelijk is het gebruik van een simpel kruisnetje al verboden. Maar ook een gevangen snoek in Uw bezit hebben is strafbaar. Gevangen snoek dient U ten allen tijde direct na de vangst terug te zetten in het water waar hij (of zij) is gevangen. Bovendien is het gebruik van levend aas het gehele jaar verboden. Toch krijgen we regelmatig meldingen over vissers die maling aan deze regels hebben, met name op de plassen in en rondom Almere, en dat kan natuurlijk niet.

139   140

Daarom doen we ons best om ervoor te zorgen dat met name dit soort zaken veel meer aandacht krijgen, indien noodzakelijk in samenwerking met de politie. We hopen (en gaan er vanuit) dat we het in eerste instantie zelf wel af kunnen handelen. Maar ook minicampings van met name karpervissers langs de waterkant kunnen de nodige overlast veroorzaken, en ook aan deze vorm van overlast willen onze BCWA controleurs graag iets doen. En dan niet door deze lieden meteen weg te sturen maar vooral door te proberen om een gesprek aan te gaan en ze te wijzen op de overlast die ze (meestal onbewust) veroorzaken. Wegsturen kan per slot van rekening altijd nog.

Dus ………..constateert U langs de waterkant iets wat niet door de beugel kan, of gebeuren er langs de waterkant andere zaken die in uw ogen niet deugen, dan horen we dat natuurlijk graag (kijk hier voor ons contactadres). Overigens garanderen wij U als melder 100% anonimiteit.

Wat willen wij graag van U weten:

– welke locatie;
– aard van het probleem;
– welke dag(en);
– tijdstip;
– aantal personen  / leeftijden.

We zullen U in ieder geval op de hoogte houden van de stappen die we vervolgens gaan ondernemen. En natuurlijk zal het niet meevallen om op het juiste moment op de juiste plek te zijn, maar we gaan het zeker proberen.

Vermoedt u stroperij?
Neem dan direct contact op met het meldpunt stroperij:  0800-0488. Klik  hier om een kijkje te nemen op de pagina mbt visstroperij van de NVWA