107

Het controleren van visvergunningen is een leuke bezigheid: lekker onderweg langs de waterkant, en hier en daar ná het controleren even kort een praatje maken met de altijd aanwezige sportvissers.

Maar uiteraard hebben onze controleurs behalve deze gezelligheid wel een doel voor ogen: controleren of de sportvisser in kwestie wel over de benodigde papieren beschikt. Het secundaire doel van deze controles is informatief. Doorgaans merken wij dat de gemiddelde sportvisser toch nog wel het één of ander te vragen heeft. Mede dáárom doen onze controleurs natuurlijk ook een heleboel aan het geven van voorlichting. Met betrekking tot de vergunning (waar mag je wel, en waar mag je niet vissen) maar ook met betrekking tot bijvoorbeeld vistechniek, of het behandelen van een gevangen vis. Denk daarbij vooral ook aan de jeugd. Wij ondervinden regelmatig dat we de vissende jeugd nog een hele hoop bij kunnen brengen.

Zo af en toe gaan de controleurs van de BCWA met de politie op stap. Bij deze gezamenlijke acties ligt de nadruk niet op het geven van informatie en voorlichting, maar meer op het in orde hebben van de vergunning. Als een visser zijn papieren niet in orde heeft, zal op dit soort dagen dan ook zeker proces verbaal worden opgemaakt.

Wilt U ook aan de slag als controleur?

Mocht het U wat lijken om als hengelsport controleur aan de slag te gaan, neem dan gerust contact met ons op. We zullen U dan uitnodigen voor een gesprek. Vervolgens kunt U dan een paar keer met één van onze controleurs op pad, hij zal U dan de kneepjes van het vak bijbrengen. Bovendien zal hij U het hele vergunningstelsel uitleggen, zodat U hopelijk niet voor verrassingen komt te staan. Als U zich aan wilt melden kan dat via de mail: bcwa@hsvog.nl

Wilt U overlast door hengelsporters melden?

Gebeuren er dingen aan de waterkant die niet door de beugel kunnen?  Neem óók dan even contact met ons op.