Er komt altijd weer een moment dat er licht na de duisternis komt, corona leek op de weg terug dus werden er heel voorzichtig toch op voorhand 2 karperwedstrijden voor 2022 ingepland. De traditionele “Vrije Slag” (zelfs de naam is al een ‘begrip’ aan het worden) voor medio juni, maar “Start of the Season” stond bovenaan de lijst.

Een dagwedstrijd: geen onderdeel van de competitie want daar ben ik gezien de corona beperkingen in de voorgaande jaren op voorhand maar even vanaf gestapt. Om mee te beginnen dus een losse dagwedstrijd met inschrijfgeld wat naar de prijzentafel zou gaan. Beetje van de leden, beetje van de club en een beetje van Raven Fishing, gewoon zoals vanouds zeg maar.

En blijkbaar was ik niet de enige die er echt aan toe was, een dagwedstrijd met 11 teams is gewoon netjes te noemen. En zoals altijd waren er weer 2 verschillende ‘klasses’ onder de deelnemers: de mannen die zich goed voorbereiden en een heuse voercampagne starten en de mannen die het meer als een lekker uitje zien. Een heerlijk dagje vissen met stiekem toch een tikje competitiedrang, er is altijd wel een team waar je eigenlijk wel graag van wil winnen. Toch?

Deze keer waren de onderlinge strijdjes echter allemaal gedoemd om te eindigen in een troosteloze remise, de vangsten waren gewoon ronduit superslecht. Zelf vis ik inmiddels zo’n 30 jaar in de polder op karper en ik zie, net als vele anderen, de terugloop in de vangsten met lede ogen aan. Natuurlijk probeert de visrechthebbende (Sportvisserij MidWest Nederland) hier iets aan te doen maar tot op heden zonder echt succes. Wel hebben wij het wederom op de agenda laten zetten bij een vergadering van de Visstand Beheer Commissie Zuiderzeeland op 14 april. Zelfs met de brasem is het overigens doorgaans ook minder, een enkeling vangt ze echter nog wel gewoon.

Gelukkig was de stemming er niet minder om en had iedereen volgens mij een heerlijk dagje aan de waterkant gehad. En niet te vergeten: het was weliswaar koud, maar uit de wind en in het zonnetje was het één groot feest. Wel uit de wind dus ……

Ook de BOA’s van MidWest waren dit weekend hun ronde aan het doen, hoewel ik ze voorheen nog wel eens tipte dat er een wedstrijd van ons gevist werd was het deze keer een toevalstreffer. Niks mis mee, hoe vaker controle hoe beter lijkt mij. Uiteraard hadden Silvester en Wim alles in orde.

Een echte tegenvaller was dat ikzelf ook een kennismaking met corona heb gehad en aldus de wedstrijd vanuit de isolatie thuis moest organiseren. Nou is dat gelukkig in dit digitale tijdperk niet echt een probleem meer. Een GroepsApp doet wonderen, en betalen via een ‘Tikkie’ in deze GroepsApp is echt super, mijn telefoon lijkt dan even op een kassa en in een mum van tijd zijn de inschrijfgelden binnen (das een tip vanuit mijn kant). De prijsuitreiking was een dingetje maar gelukkig staan er dan toch weer andere toppers op die de honneurs even willen waarnemen.

Terug naar de wedstrijd. Al snel werden door 3 teams de eerste vissen gemeld maar duidelijk werd dat de strijd uiteindelijk tussen 2 teams zou gaan: Timmo/Niels en Rody/Jesse. Beide teams visten in hetzelfde gebied, en beide teams hadden zeer veel werk in de voorbereiding gestoken. Even leek het gelijk op te gaan, maar gaandeweg begon team Rody/Jesse (waar zijn de Teamnamen eigenlijk gebleven?) toch uit te lopen. Aan het einde van de dag bleken zij de sterkste met 6 tegen 2 vissen, wat gezien het vele werk niet wild is maar in ieder geval genoeg voor de zege.

De prijsuitreiking in de kantine van de manege had ik door de omstandigheden gecanceld, we deden de prijsuitreiking vlakbij op een ruime parkeerplaats die mooi centraal voor de deelnemers lag. Wilco had aangeboden de prijzen bij mij thuis op te halen (zo jammer dat zaterdag onze workshop ‘koken op houtvuur’ niet door kon gaan maar goed, die komt dan later) dus dat probleem had zich gelukkig opgelost. Nog bedankt voor de hulp Wilco en Damiën!

De deelnemers druppelden binnen op de verzamelplaats waarna de prijsuitreiking kon beginnen. 2 Deelnemers waren een tikje te laat en die moesten maar iets later aanhaken. Na zo’n dag is iedereen het toch wel een beetje zat en de F1 was aanstaande, dus wachten was na een democratisch genomen besluit geen optie meer. Gelukkig viel de schade achteraf mee.

Verder hadden ik beeldverbinding met de locatie en voor een eerste (en hopelijk laatste) keer ging het eigenlijk niet eens slecht. Voor iedereen was er een prijs, de nummers 1 en 2 hadden eerste keus én deden ook nog gewoon mee met de verloting. En zoals gezegd waren Rody en Jesse deze dag de sterkste met 6 karpers. Niet wild, maar toch top prestatie!! En sorry Jesse, het is echt de enige foto die ik heb.

Timmo en Niels eindigden als 2e met  2 vissen maar gezien de resultaten elders toch nog een bijzonder mooi resultaat.

Enkele deelnemers konden niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn en ook die prijzen werden direct verloot, ik denk (en weet eigenlijk wel zeker) dat iedereen tevreden naar huis is gegaan. Hieronder nog alle vangstfoto’s en de overige foto’s, het was zeker een geslaagde dag heb ik begrepen, allen bedankt voor de sportieve deelname en op naar de volgende wedstrijd in juni!!