Eindelijk, na ruim anderhalf jaar Corona maatregelen en beperkingen konden we weer eens een karperwedstrijd organiseren zoals dat eigenlijk altijd zou moeten zijn. Mét een prijsuitreiking waarbij het Nederlandse ‘handen schudden’ misschien net nog een stap te ver is maar waar de ‘boks’ inmiddels alom bekend is.

We streden deze keer wel met een iets kleiner aantal deelnemers dan normaal, door diverse oorzaken moesten enkele vaste teams helaas logischerwijs afhaken waardoor we met 6 teams aan de start verschenen. Maar wat er ook gebeuren zou, de wedstrijd zou doorgaan. En uiteraard weer met verschillen in insteek en motivatie bij de diverse deelnemende teams.

We hadden deze keer 3 teams die alles uit de kast hebben gehaald (en hoewel er maar 1 de winnaar kan zijn deden allen dat zeker met succes) en er waren 3 teams die het vooral als een heerlijk gezellig uitje zagen, waarbij het vangen van karper uiteraard óók bij hun de doelstelling is. Naast al die andere doelstellingen dan 😊

Alle teams melden zich netjes op tijd aan in de GroepsApp waarna er in die GroepsApp een ‘tikkie’ werd geplaatst. Hierdoor waren de betalingen eigenlijk in no time geregeld. De techniek staat voor niks en voor een organisatie is dit echt super makkelijk: aanmelden, tikkie ontvangen, betalen en “you’re in!!”.

Opmerkelijk was dat er eigenlijk direct na aanvang van de wedstrijd al redelijk gevangen werd. En dat gebeurde dan op 2 stekken die het doorgaans wel goed doen maar ook op 1 stek waar ik dat eigenlijk helemaal niet verwacht had. Zo zie je maar weer, er zijn deelnemers die van de hoed en de rand weten en ook bereid zijn om een gok te nemen, respect daarvoor. Weliswaar visten zij met 3 man, maar dat maakt tegenwoordig geen verschil meer omdat alle teams met maximaal 6 hengels mogen vissen.

Wij zaten zelf op een geijkte stek die nooit grote aantallen oplevert maar wel wat aangename voordelen heeft (er staat een bankje bv) en snel werd de voerboot ingezet. Daarna konden de hengels erin en begon het lange wachten …………

Het weer zat niet meteen echt mee, er kwamen nog een paar pittige buien over maar koud was het gelukkig niet. Ook onweer heb ik gehoord maar dat zat gelukkig ver weg, geen enkel probleem dus. Dat is wel eens anders geweest ……..

In de ochtend kon ik de eerste tussenstand geven, het viel zeker niet tegen dat ik melding kon maken van maar liefst 38 gevangen karpers. Een mooi aantal, óók voor stichting “Opkikker” die wij met de wedstrijden ondersteunen en die hierdoor op dat moment al 190 euro extra tegemoet kon zien. Maar we hadden pas 1 nacht gehad, er kon dus vast nog wel wat bij.

Overdag was het opvallend rustig met de vangsten, het enige hoogtepuntje was eigenlijk dat ondergetekende voor de eerste keer dit jaar een karper op open water wist te vangen. Op een gegeven moment wordt dat eeuwige ‘blanken’ wel een dingetje, gelukkig was op dat gebied voor mij in ieder geval de ban eindelijk gebroken.

Maar verder was het overdag dus minimaal met de vangsten. Dat werd later in de nacht gelukkig weer een heel stuk beter. Er werden vooral bij de topteams weer aardig wat vangsten gemeld en het werd eigenlijk best wel spannend in de top 3. Doorgaans was er een verschil van enkele vissen, iets wat ik wist maar zij niet. Tussenstanden worden niet gedeeld en zo blijft het natuurlijk wel spannend als je lekker aan het vangen bent. Overigens ving Bas tot 2x toe een mooie oude spiegelkarper (de enige spiegels van de wedstrijd trouwens), toch wel bijzondere vangsten.

Op zondagmorgen 12 uur zat de wedstrijd erop en konden we verzamelen voor de prijsuitreiking. Zoals gezegd met een klein gezelschap (door de triatlon bleek 1 team zelfs niet van de stek te kunnen vertrekken) maar het was toch wel weer even als vanouds gezellig. Uiteraard werd de speech even wat gerekt om de spanning op te voeren ………

Maar uiteindelijk ging de kogel dan toch door de kerk en kon ik de heren mededelen dat Dennis en Bas met 27 vissen deze karperwedstrijd hadden gewonnen. Zij ontvingen hiervoor waardebonnen van Raven Fishing á 80 euro.

De 2e plek werd wat lastiger, er waren namelijk 2 teams (team Wesley, Bas en Robin en team Timmo en Niels) met allebei 20 vissen. Timmo en Niels zaten ‘vast’ op hun stek, dus uiteindelijk speelden we een potje Bingo met de telefoon op de speaker. Timmo en Niels waren de gelukkigen en ontvangen waardebonnen van Raven Fishing á 60 euro.

En ook dezer keer konden de deelnemers vooraf een prognose doen m.b.t het verwachte aantal gevangen karpers. De meningen liepen aardig uiteen maar het was Robin die exact het juiste aantal wist te raden: 72 karpers. Hiermee verdiende hij een fles Bacardi en hebben we deze wedstrijd dus maar liefst 360 euro voor stichting ‘Opkikker’ bij elkaar gevist. Een prima resultaat!!

Tot slot was er dankzij een gulle geste van Raven Fishing voor alle deelnemers nog een setje met een aasemmer, een zak boilies en een potje pop-ups beschikbaar dus niemand ging met lege handen naar huis.

De volgende wedstrijd wordt op zondag 10 oktober “De Slag om Oktober”. De inschrijving hiervoor is reeds gestart, klik op onderstaande link voor meer informatie.

Datums, inschrijven en info seizoen 2021