Op zondag 28 augustus hebben we de 4e editie van de “Commercial Carp Challenge 2021/2022” gevist, deze keer was het weer ‘First at 7’, de ‘summer edition‘. Op verzoek van enkele deelnemers zijn we deze keer naar ‘Bear Lake’ op de Berenkuil bij Nijkerk gegaan, een voormalige forelvijver die nu ingericht is voor de commercial karpervisserij. We verzamelden om 8:00 op de veranda bij de vijver waarna de loting kon beginnen.

Opmerkelijk genoeg bleek er 1 deelnemer meer dan verwacht te zijn, dat bleek een foutje van de organisatie te zijn die 1 deelnemer simpelweg niet genoteerd had. Gelukkig konden we dat flexibel oplossen en direct na de loting vertrok iedereen naar zijn stek om snel de boel te installeren en te wachten op de toeter voor de eerste ‘leg’.

Om 9:00 precies was het zover, de eerste leg ging van start, Zoals altijd was het weer vissen op aantal, van het gebruik van een leefnet is ons bestuur geen voorstander. Het was mij al snel duidelijk dat hier gretige vis rondzwom. Ik had de hengel nog niet neergelegd of hij vertrok al bijna naar de bodem van de vijver, dat ging maar net goed. Een bliksemstart, ‘leg in the pocket’ dacht ik, maar al snel zag ik meer hengels krom staan. Dit kon wel eens een enerverende wedstrijd gaan worden ………

Toch wist ik de 1e leg op mijn naam te schrijven met 4 vissen, het was echter kantje-boord. Arjan had er 3 en er waren er meerdere met 2 vissen dus hoewel de eerste leg binnen was zag ik hierin nog geen garantie voor winst in de wedstrijd, ondanks dat de eerste 3 punten binnen waren. Geheel terecht bleek later, de 2e leg werd gewonnen door Arjan die nu wel de overhand had met 4 vissen en ook zijn 3 punten binnenhaalde. Wederom her en der vis maar iedereen bleef steken op 2 wat geen punten opleverde.

In de 3e leg vingen zowel Don, Bas als Marco 4 vissen maar omdat er een gelijkspel situatie was leverde dat slechts 1 punt op voor ze. In de 4e leg waren Bas en Jos de sterkste met beide 4 vissen, gedeelde winst dus wederom goed voor 1 punt. In de laatste leg vóór de pauze waren Jos, Rene en Don met ieder 4 vissen de gedeelde winnaars, wederom goed voor 1 punt. We gingen pauzeren met Jos aan kop met 5 punten.

Na de pauze kwam de 6e leg, en hoewel er overal goed gevangen werd was het Jos die deze leg met 5 vissen wist te winnen en daarmee 3 punten erbij kreeg. Dat bracht zijn totaal op 8 en daarmee won hij deze wedstrijd.

De prijsuitreiking werd gedaan op de veranda, voor iedere deelnemer was er een aardigheidje in de vorm van een heel klein zakje chips, voor de top 3 was er een wat groter pakket beschikbaar.

Zoals gezegd was Jos de winnaar, Arjan eindigde als 2e en Bas en Don eindigden samen op 3. Formeel werd Bas 3e omdat hij meer vis had gevangen dan Don. Aan Marco als winnaar van de vorige editie viel de eer te beurt om afscheid te nemen van de wisseltrofee en deze aan de winnaar van deze editie te overhandigen. Overigens is er wel fors gevangen: alleen al tijdens de wedstrijd zijn er 159 vissen gevangen, in de periode daarna (vrij vissen voor de liefhebbers) kwamen er ook nog bijzonder veel op de mat.

Alle competitie wedstrijden zijn nu gevist, een overzicht van de resultaten vindt u via deze link. Wat rest is een korte wedstrijd tussen de nummers 1 t/m 4: Jos, Bas, Don en Marco. In een onderling duel wordt beslist wie de competitie heeft gewonnen en de wisselbokaal die staat voor ‘eeuwige roem’ voorlopig mee huiswaarts mag nemen. Tot die tijd staat hij lekker bij mij op de haard.

Wordt vervolgt …….