Op zaterdagmiddag 12 maart 2022 hebben we de 2e wedstrijd uit de “Commercial Carp Challenge 2021/2022” (CCC) gevist. We vissen totaal 4 wedstrijden op Toms Creek en in ieder jaargetijde 1, met tot slot nog een rechtstreeks avondduel tussen de 4 hoogst geplaatsen uit de competitie. Een bijzondere en unieke opzet, deze keer was de wintereditie aan de beurt.

Gelukkig (eerlijk gezegd wel) deze dag geen winterse omstandigheden maar een heerlijke middag. Weliswaar niet zon overgoten maar het was verder prima te doen. Geen regen, weinig wind en af en toe zelfs een heerlijk zonnetje. Helaas waren enkele deelnemers verhindert en verschenen we uiteindelijk met 9 deelnemers aan de start.

De loting verliep snel en voorspoedig waarna iedereen naar de gelote stek kon gaan. Daar werden de karren uitgeladen, de stoeltjes neergezet, de hengels opgetuigd en het voer aangemaakt. We visten dus het middagdeel en we hanteren hiervoor een bijzonder strak tijdschema, haast was niet geboden maar wanneer je op tijd klaar bent voor de eerste ‘leg’ is dat wel zo prettig natuurlijk.

Om 13:30 uur klonk de toeter voor de eerste ‘leg’ van 20 minuten, daarna volgde een pauze van 5 minuten waarna de 2e leg van start kon gaan. Ieder winst van een ‘leg’ levert 2 punten op, bij meerdere winnaars allen 1 punt en dan maar zien wie het eerste 5 punten heeft. Een mooi concept wat iedere deelnemer kansen geeft op winst of een goede klassering in deze competitie.

De 1e Leg
In deze eerste leg was het Mario die voortvarend begon, samen met Bas waren zij de enige die vingen maar omdat Mario 2 karpertjes ving won hij de eerste ‘leg’ en scoorde de eerste 2 punten.

De 2e Leg
Ook de 2e leg wist Mario een karper te vangen, helaas voor hem was hij deze keer niet de enige met vis in het net: zowel Rene als Jos wisten óók 1 karper te verschalken waardoor de punten gehalveerd werden: alle drie kregen 1 punt.
.

De 3e Leg
Mario zou de wedstrijd in de 3e ‘leg’ dus kunnen beslissen en hij ving weliswaar ook weer een vis, helaas voor hem was hij niet de enige. Ook Bas ving weer een vis waardoor beiden 1 punt scoorden. Mario bleef steken op 4, Bas scoorde zijn eerste punt.

De 4e Leg
De 4e ‘leg’ gaf Mario nieuwe kansen om de wedstrijd snel te beslissen maar helaas, zijn net bleef leeg. Alleen Jos ving deze leg vis en scoorde 2 punten waarmee hij op 3 punten kwam. Nu kwam er een wat langere pauze en werd een tussentijdse balans opgemaakt:
1) Mario 4 punten
2) Jos 3 punten
3) Bas en Rene beiden 1 punt

Overigens bleek dat er door de organisatie een foutje gemaakt was waardoor Mario te vroeg als winnaar werd genoemd. Dat konden we in de pauze met dank aan oplettende deelnemers weer terugdraaien waarmee de spanning weer geheel terug was.

De 5e Leg
De 5e ‘leg’ kon voor zowel Mario (een gelijkspel was genoeg) als voor Jos (nog 1 overwinning nodig) de wedstrijd beslissen maar nee, beiden vingen niks en het was Bas die er 1 wist te vangen waarmee hij deze ‘leg’ op zijn naam schreef en met 3 punten de 3e kanshebber op de winst werd.
.

De 6e Leg
Uiteindelijk was het alsnog toch Mario die de 6e ‘leg’ op zijn naam wist te schrijven en een klinkende overwinning wist te boeken. Wat overbleef was een strijd om de 2 plaats die in de laatste ‘leg’ uitgevochten moest worden. Zowel Bas als Jos (beiden 3 punten) als Rene (1 punt) maakten nog kans.

De 7e en laatste Leg
In deze 7e en laatste leg wist Rene toch nog een vis te vangen wat zijn score op 3 punten bracht, precies naast Bas en Jos. Een gedeelde 2e plaats dus voor 3 deelnemers, de overige deelnemers wisten helaas geen punten te scoren.
.

Uiteindelijk zijn er dus maar 13 vissen gevangen, dat is wat schraal en dat benadrukt maar weer dat óók op een commercial de vis niet vanzelf in je schepnet komt. Nadat het laatste signaal had geklonken was het opruimen geblazen waarna we op het terras de prijsuitreiking konden gaan doen. Even napraten, altijd leuk!

Naar een method feeder ontving Mario nog een waardebon van Toms Creek en 1 van Raven Fishing én ging hij naar huis met de €18 die door de deelnemers vrijwillig ingelegd was. Jos en Rene ontvingen beide een waardebon van Raven, Bas kon helaas niet aanwezig zijn. Nieuwsgierig naar de stand in het algemeen klassement? U vindt hem via deze link.

Een blije winnaar, prima weer en een heerlijke middag gehad. Op naar de volgende!!!