Op zaterdag 8 oktober hebben we de finale van de “Commercial Carp Challenge 2021/2022” (CCC) gevist. De CCC is een competitie bestaande uit 4 wedstrijden op Commercials (ieder jaargetijde 1) en de 4 beste strijden uiteindelijk in een onderling duel om de felbegeerde wisseltrofee. Deze keer werd de finale gevist door Bas, Don, Marco en Jos en we kozen voor deze wedstrijd, ingegeven door de uitstekende vangsten met de laatste wedstrijd aldaar, voor Bears Lake op ‘De Berenkuil’.

We waren overigens niet de enige: op dezelfde dag werd de finale van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Vijvervissen georganiseerd op de ‘Snake Lake’ en blijkbaar is de animo voor dergelijke NK’s enorm. Er waren veel deelnemers en het zag er gezien de gemiddelde uitrusting niet echt laagdrempelig uit, dat is bij ons wel anders gelukkig.

Omdat ik problemen met de verwachtte drukte voorzag én omdat ik graag naast elkaar op het grasgedeelte wou zitten waren we al vroeg present. Nog voor 7 uur stond ik voor het hek wat gelukkig ruim op tijd open ging. Samen met Mario en Rob die zelf dagtickets hadden gekocht konden we ons op de gewenste oever installeren nadat we even snel een loting hadden gedaan.

De 1e leg (korte vissessie van 20 minuten) begon een half uur eerder dan gepland, we waren klaar en het was te frisjes om stil te blijven wachten. Bas ving de eerste vis, direct gevolgd door mij. Voordat ik de 2e in het net kreeg had ik ook nog 2 lossers, ik had in ieder geval vis op het voer en de eerste leg was dan ook voor mij.

De 2e leg ging het beter, Bas en ik hadden er 2 en Don begon ook te vangen. Ik ving aan het einde nog de 3e vis en Don strandde net als Bas op 2. Dat betekende dat de 2e leg ook voor mij was, ik stond hiermee op een puntentotaal van 4 (2 punten bij een overwinning). De winnaar moest minimaal 5 punten hebben, ik zou aan een gelijkspel dus genoeg hebben. En zo geschiedde het. Zowel Don als ik hadden 2 vissen, ik haalde daarmee het laatste benodigde punt binnen en kon met de wisseltrofee naar huis.

Naar huis gaan zat er echter nog niet in, de wedstrijd was dusdanig snel gestreden dat we nog heerlijk een paar uurtjes ‘vrij’ konden vissen. De vaste stokken kwamen tevoorschijn en zelf was ik aan het einde van de dag voor de eerste keer nog succesvol met een pelletwaggler (bedankt voor het bijvoeren Don).

Kortom: een mooie afsluiting van een mooie competitie!