Van 2 t/m 4 juni 2023 hebben we inmiddels alweer de 14e editie van “De Vrije Slag” gevist. Deze keer zouden we met 9 teams aan de start verschijnen, maar helaas bleek kort voor aanvang dat 1 team zich niet aan de afspraken m.b.t. het ‘claimen’ van een stek had gehouden en besloten zij zich terug te trekken. Jammer dit, zeker omdat daarmee een ander team wat de stek had aangevoerd gedupeerd was en deze deelnemers besloten het zaterdagmiddag dan ook voor gezien te houden en elders op de bonnefooi nog even door te vissen. Volgende keer even handiger aanpakken dus.

Nog 7 teams over in de race dus waaronder 2 recreatieve teams, 1 team met dolenthousiaste rookies en 4 teams die de klappen van de zweep goed kenden en zich allen zeer goed voorbereid hadden wat zich voor 2 teams ook uitbetaalde aan het einde van de wedstrijd.

We hadden dit weekend wel prachtig weer: beetje windering maar verder volop zon. Snel werden de kampementen opgebouwd, sommige teams waren vrijdagmorgen al ruim voor tijd aanwezig. Enige nadeel dit weekend was dat er wel wat stroming in de vaart stond waar het ene team echter meer last van leek te hebben dan het andere team, bij ons viel het gelukkig wel mee.

Al vrij snel werden de eerste vissen geland en het waren vooral het team van Rody en Jesse én het team van Timmo en Niels die al snel met een behoorlijke regelmaat hun vangsten begonnen te melden. Het liep best wel gelijk op en dat zou eigenlijk de hele wedstrijd zo blijven, tot de laatste paar uurtjes.

De teams van Robin en Dennie en het team van Wesley en Jeffrey haakten weliswaar aan maar konden het gat niet overbruggen. Na de eerste nacht bleek dat er toch over het gehele parcours best wel goed was gevangen, maar liefst 59 vissen werden er gemeld.

Op zaterdag overdag liep het met de vangsten echter enorm terug, het viel eigenlijk nagenoeg stil. Slechts 8 vissen werden er gemeld en dat was natuurlijk niet echt veel. 1 van die vissen was echter zo mooi dat we die toch even apart in het verslag zetten.

In de 2e nacht en de resterende ochtenduurtjes kwamen er echter nog wel wat vissen op de mat, totaal konden er nog 23 karpers bijgeschreven worden wat het totaal op 90 stuks bracht. Er was echter 1 vis niet juist gefotografeerd wat het formele aantal op 89 bracht.

Om 12 uur was het afgelopen en konden we verzamelen op de inmiddels wel bekende parkeerplaats. We hadden ondanks het lage inschrijfgeld weer een mooie prijzentafel liggen, met dank natuurlijk aan de godzijdank weer teruggekeerde hoofdsponsor Raven Fishing.

We begonnen met de uitreiking van de prijs voor de beste prognose. Mario had op 86 gegokt, Jos ging deze keer voor 93. Met het gevangen aantal van 90 vissen was deze prijs dus voor Jos, maar helaas ……… de foutieve foto bracht het totaal formeel terug op 89, en bij die stand was Mario de winnaar van het Bacardi pakket. Prima gedaan, goed gegokt, geniet ervan!

Daarna werden alle scores genoemd. Jos en Mario hadden geen karper maar die hadden het weekend ook iets anders ingericht. Het was meer brasem dan karper maar ach ……..

Wilco en Damien hadden 2 vissen, niet superveel maar vader en zoon hadden een heerlijk weekend gehad en het enthousiasme druipt er nog steeds vanaf, top!

Ook Bas en Dennis eindigden op 2 vissen maar die hadden het bijltje er allang bij neergegooid gezien de stek perikelen. Jammer, volgende keer beter!!

Debutanten Daan en Wouter hadden zich weliswaar serieus voorbereid maar kwamen toch niet verder dan 8 vissen, waarvan er 1 door een foutieve foto afgekeurd moest worden (wat mij dus mijn Bacardi pakket kostte, zoooooo jammer dit). Maar toch prima gedaan voor een eerste keer, op naar de volgende!

Robin en Dennie wisten dit weekend 10 vissen te vangen, ondanks de grondige voorbereiding (check vooral ook de foto met de loopplank naar de hengels) viel dat toch een beetje tegen. Maar niet getreurd: ook zij hebben een heerlijk weekendje gehad.

Wesley en Jeffrey scoorden dit weekend 14 vissen en zij waren toch wel enigszins teleurgesteld. Veel voorbereiding gedaan en dan is 14 vissen toch eigenlijk niet waar je op hoopt. Maar goed, al met al toch nog een mooie derde plaats, goed gedaan!

En dan tot slot de nummers 1 en 2. Beide teams waren echt op dreef, in het begin ging het ook zeker wel gelijk op maar uiteindelijk wisten Timmo en Niels toch het verschil te maken. Rody en Jesse eindigden op 23 vissen wat goed was voor de 2e plaats en wat natuurlijk absoluut niet slecht is, in tegendeel zelfs.

Maar Timmo en Niels waren dit weekend echt helemaal los: 31 vissen wisten zij op de mat te krijgen en daarmee zijn zij de terechte winnaars van “De Vrije Slag 2023”.

Zoals gebruikelijk hadden we voor alle deelnemers prijs, en omdat enkelen niet bij de prijsuitreiking aanwezig konden zijn konden we nog een paar extra prijsjes verloten met de BingoApp. En daarna allemaal weer snel huiswaarts, het was weer mooi geweest. Er zijn trouwens wel weer punten voor de competitie gescoord, u vindt de tussenstand via deze link. De bijgewerkte “Hall of Fame” vindt u via deze link.

Uitstekend weer, best wel aardige vangsten en alles weer in een prima sfeertje, op naar de Marathon!!!