Het was alweer 19 februari 2017 en de 9e editie van “De Winterwedstrijd”, inmiddels de traditionele openingswedstrijd van de KCA, stond op het programma. Het is altijd de vraag of deze wedstrijd doorgang kan vinden door bijvoorbeeld ijsvorming maar mede omdat we door omstandigheden (de datum van de beurs in Zwolle viel voor mij wat onhandig) dit jaar iets later waren was dat gelukkig geen probleem.

De inschrijving voor de competitie verliep voortvarend, er waren weer wat nieuwe gezichten bij en dat is natuurlijk mooi. Helaas missen we dit jaar wel 1 vertrouwd koppel wegens deelname aan het WK karpervissen, uiteraard wensen we Klaas en Chamel heel veel succes toe op dit WK! Wel jammer natuurlijk, maar gelukkig is dit geen beletsel voor de sponsoring door Bossche Boilies die Klaas ieder jaar weer voor ons regelt.

Ook dit jaar werkten we weer met een Button die geldig gemaakt moest worden zodat er nog een soort van controle op de vangsten is, maar voor de aardigheid had ik dit jaar ook gezorgd voor controle op de stek. Ik was erg benieuwd of iedereen wel netjes vanuit een tent of oval zou vissen (en niet vanuit de auto of bus) en of het aantal hengels/deelnemers in overeenstemming was met datgene wat bij aanvang gemeld was. Het bleek allemaal uitstekend te kloppen, complimenten daarvoor aan de deelnemers en Ruud bedankt voor je hulp. 2 koppels bleken onvindbaar (foutje van mij) maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook daar alles in orde was.

Hoewel het tijdens onze wedstrijden doorgaans allemaal ontzettend leuk, gemoedelijk en gezellig is wil ik toch 1 incident even aanhalen wat wel degelijk verkeerd had kunnen aflopen en wat hopelijk bij menigeen toch even de wenkbrauwen zal laten fronsen. Ik werd namelijk kort na aanvang gebeld door Don, hij had een slippertje gemaakt en was in het water beland. Met de hulp van Harry en Marc kon hij er weer uitkomen en hij ging snel naar huis om droge kleren te halen. Even lachen en grollen, iets met leeftijd, onstabiel op de oude beentjes en dergelijke maar toch ………………. Don was niet in staat om er zelf uit te komen (een 30 cm hoge schoeiing, veel kleding en hij kon daar niet staan). Zijn maatjes zaten aan de andere kant van de brug en hoorden hem in eerste instantie niet, zwemmen lukte niet omdat hij al heel snel door de kou bevangen was.

 

Uiteindelijk werd zijn hulpgeroep gelukkig gehoord en werd hij met vereende krachten op de oever getrokken, maar wat nou als hij ‘solo’ was gaan vissen? Ik hoop dat jullie dit even tot je door laten dringen, in je achterhoofd houden hoe gevaarlijk dit kan zijn en het vooral, net als ik, als een leermoment zien. Oók wanneer je op een ander moment een dagje gaat vissen. Daarnaast overweeg ik het reglement aan te passen maar daar gaan we ná de competitie gezamenlijk nog maar eens over praten.

Terug naar de wedstrijd: het liep geen storm. De meeste deelnemers vermaakten zich wat met de GroepsApp, er werden her en der wat eitjes gebakken en een enkeling rekende zich met de felbegeerde trofee in de handen al rijk zonder nog maar een schubje op de mat te hebben.

Er bleek eigenlijk maar 1 team te zijn wat vis ving, en dat was Team DMH van Don, Marc en Harry. Maar liefst 5 vissen kwamen er in het net, als je dat naast de blanks van de overige teams legt een uitstekend resultaat natuurlijk. Zal het dan toch aan het veelgenoemde en veelgeroemde bolletje van de mannen liggen? Ik heb nog wel even diskwalificatie overwogen (het is niet toegestaan je op het water te begeven en Don deed dat dus zoals eerder geschreven wel) maar ik besloot het toch maar op overmacht te houden. Het was een topprestatie en de 10 competitiepunten zijn zeker wel verdiend. Het succes werd dan ook gaandeweg de wedstrijd al uitbundig gevierd door de heren.

Hieronder dan voor de volledigheid de foto’s van de gevangen vissen:

Na afloop verzamelden we in de manege voor de prijsuitreiking, er bleek een jongedame aanwezig die op zoek was naar een vrijgezelle man voor een andere aanwezige dame of zoiets, ik weet het niet meer precies. Maar door haar ongeremdheid leek het mee een leuk idee als zij de prijzen zou overhandigen en geheel volgens verwachting werkte zij daar graag een mee. Voor het eerst in de historie werd er dus gezoend bij de prijsuitreiking, het was echt een bijzonder leuke en vooral hilarische happening geworden. Jongedame, mocht je dit lezen, alsnog bedankt!

.

Hieronder de winnaars van “De Winterwedstrijd 2017: Team DMH.

Foto’s van de unieke prijsuitreiking:

De heren van DMH gingen er met een leuk aardigheidje, een kadobon van Raven Fishing en de felbegeerde wisseltrofee vandoor, Camiel kreeg nog zo een zelfde aardigheidje omdat hij het snelste was met het beantwoorden van de quizvraag: “wanneer was de eerste Winterwedstrijd ‘nieuwe stijl’ en hoeveel vissen leverde dat meer op dan de eerste in 2009”. Het juiste antwoord was 2011 en 31 vissen, je was er snel mee! Daarnaast hadden we ook een wedstrijd wie het beste kon gokken hoeveel vissen er gevangen werden, er bleken 2 winnaars (Johan en ikzelf) en na loting middels de welbekende Bingo-App ging Johan er met de prijs vandoor. Ook Johan nog gefeliciteerd.

En daarmee zat het er weer op, helaas wat magere vangsten waardoor er deze eerste wedstrijd slechts 20 euro (5×4 euro) voor Stichting De Opkikker bij elkaar is gesprokkeld. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat dat saldo de komende wedstrijden stevig opgekrikt gaat worden, wij gaan er in ieder geval zeker ons best voor doen.