Op zondag 11 februari stond de eerste karperwedstrijd uit 2024 op de agenda: Start of the Season”. Een dagwedstrijd, en hoewel de animo voor de dagjes doorgaans niet best is konden we toch met 7 teams aan de start verschijnen. De hengels werden klaargezet, het ‘dagverblijf’ werd ingericht en vervolgens konden we gaan wachten op het startsignaal.

Bij Team DMH (zonder ‘H’ deze keer) werd alvast geproost op een goede afloop, bij mij was mijn vismaat al druk in de weer met zijn voerboot. Ondertussen was het wachten op het startsignaal wat via de App zou volgen en waarin ook vermeld werd hoe je een geldige vangstfoto moest maken. Het was overigens frisjes en winderig, daarnaast zou er later op de ochtend nog regen komen en die kwam ook. Das toch minder voor ‘mooi weer’ vissers zoals ik.

De eerste vis kwam als nel in het net, het was Jesse die de eerste vis wist te vangen en daarmee was de kop er (figuurlijk dan) af. Kort na Jess kwam er een melding binnen van Daan, ook hij had een mooie vis op de mat. Dat geeft de burger dan toch weer moed, er wordt elders gevangen dus dan moet het bij ons ook lukken. Toch?

Vervolgens bleef het (niet alleen bij ons) stil totdat Marco een vangst wist te melden. Een mooie schub ‘in de pocket’, dat vroeg om meer en dat kwam er ook. Team Rody en Jesse, en dan vooral Jesse, wist uiteindelijk totaal 4 karpers op de mat te krijgen. Gezien de lage watertemperatuur toch een mooie score. Bij ons bleef het stil, net als bij 4 andere teams. Maar niet voor lang.

Team Wilco en Damien wist namelijk dankzij oer-Hollands doorzettingsvermogen een echte polderschub te vangen en kwam daarmee netjes van de nul af, goed gedaan hoor. Uiteindelijk waren er dus nog 3 teams zonder vis, zou dat nog veranderen?

Helaas, de Teams van Don en Marc, Dennis en Bas en Mario en ondergetekende wisten geen enkel visje te landen. Toch jammer, en normaal zeg je dan dat je wel een lekker dagje hebt gehad. Dat was op zich ook wel zo maar los daarvan was het toch best wel frisjes, was de wind eigenlijk net té hard en was de regen in de ochtend ook niet fijn. Slechte planning, de dag ervoor maar ook de dag erna heerlijk lente weer. Het is niet anders.

Om 16:00 uur eindigde de wedstrijd en we verzamelden om 16:30 uur op een inmiddels wel bekende parkeerplaats voor de prijsuitreiking én om nog even gezellig na te praten. Aan inschrijfgeld deden we deze keer niet maar ondanks dat hadden we een fles Bacardi beschikbaar voor degene die de beste prognose m.b.t. de vangsten deed en we hadden waardebonnen van Raven Fishing beschikbaar. Een aantal voor de winnaars en een aantal om te verloten, maar eerst werd er nog even gezellig bijgepraat en werd er onderling nog wat visserslatijn uitgewisseld.

Daarna kwam het officiële gedeelte, we begonnen met degene die de beste prognose had gedaan en dat was Marc. Er waren 7 vissen gevangen, zijn voorspelling was 8 en daarmee zat hij er het dichtste bij. Gefeliciteerd met je prijs.

De onbetwiste winnaars van deze wedstrijd waren Rody en Jesse, zij vingen samen (bij wijze van spreken) 4 karpers en wonnen daarmee waardebonnen ter waarde van 30 euro. Doe er wat leuks mee!

Voor de 2e plek hadden we een rondje Bingo nodig, Marco (team Marco en Jeroen) was uiteindelijk de gelukkige en won de waardebonnen á 20 euro. Goed gedaan en veel plezier ermee.

De overige waardebonnen á 10 euro werden onder de aanwezigen verloot, van links naar echts waren Mario, Wilco, Jos, Bas en Jeroen de gelukkigen.

En daarmee zat het erop. De volgende wedstrijd is een 48 uurs, “De Marathon van Flevoland”. Aanvang vrijdag 22 maart 16:00 uur, einde zondag 24 maart 16:00 uur. Deelname is wederom alleen voor leden van HSV Almere, alle info vindt u via deze link: https://www.hsvalmere.nl/kca/karperwedstrijden-2024/

Tot ziens!