Op zondag 1 maart was de ‘kick-off’ van onze karpercompetitie, de “Winterwedstrijd 2020”. Door diverse omstandigheden was hij dit jaar later dan normaal ingepland en van een Winterwedstrijd was daarom eigenlijk, zeker ook gezien het weer, geen sprake. Maar dat zat er de afgelopen maanden sowieso al niet in, en gelukkig was het wel zo goed als droog. Er stond een stevig briesje (zachtjes uitgedrukt) over de polder maar dat hoort er misschien ook wel een beetje bij in de lente (kuch), dus vol goede moed togen alle deelnemers naar de vooraf door hun aangemelde stek. Gelukkig was alles vrij, dat is altijd weer prettig natuurlijk.

Ik heb zelf als eerste maar de plu stevig neergezet met alle haringen erin, minder haringen zou echt vragen om ellende zijn. Nadat hij goed en wel stond was het al aanvang wedstrijd, één voor één melden de teams zich aan en het gehele deelnemersveld (11 teams, helaas 2 afzeggingen) was om 7:00 compleet. Blijkbaar stond iedereen te trappelen, ondanks de matige weersvoorspellingen.

Er stond zoals gezegd (en zoals je kunt zien) een stevig briesje over de vaart:

 

Maar ook op aansluitende kleinere wateren stond de wind er stevig overheen. De titelhouders (Robin en Dennie) hadden hiervoor gekozen, een wat kleiner water direct aan de Lage Vaart. Ik was toch wel benieuwd of dat een goede keuze was maar helaas, het werd voor hun een slechte start want de score bleef daar op nul.

Maar was het dan alleen maar ellende met het weer? Nee hoor, heel af en toe kwam er zelfs een zonnetje tevoorschijn en uit de wind was het dan ineens uitstekend te doen, toch Marc?

Uiteraard passeerde ook de bijzonder nare ervaring uit de Winterwedstrijd van 2015 de revue toen Don het inmiddels befaamde ‘Donnetje’ ten uitvoer bracht en op de valreep door zijn vismaatjes gered kon worden. Ik herhaal het nog maar een keer: hou er altijd rekening mee dat een ‘Donnetje’ ook jou kan overkomen. Als je in het koude water valt en er is een hoge schoeiing, dan kom je er met al je kleren echt niet meer alleen uit en ben je dus volkomen kansloos. Houd dat altijd goed in je achterhoofd, wij kunnen er nu om lachen maar het had ook anders kunnen aflopen. Doe er verder mee wat je wilt.

.

Gaandeweg kwamen in de GroepsApp weer de eerste foto’s van tevreden deelnemers voorbij. De meeste deelnemers, waaronder ook ikzelf, vissen nog maar weinig (iedereen heeft het tegenwoordig immers druk) en deze wedstrijden zijn dan ook de uitgelezen momenten die vastgelegd worden zodat men met de vaste maatjes weer een gezellig dagje of weekend kan beleven. De maatschappelijke kant van de karperwedstrijden zeg maar, alleen daarvoor al hou je zoiets toch in ere?

Maar ook plaatjes va de lokale catering passeerden natuurlijk weer de revue, dus alles was weer als vanouds. Heerlijk!! Overigens is een hamburger in de kofferbak bakken volgens mij nieuw ………..

Maar we kwamen natuurlijk voor vis, en er kwam ook vis op de mat. Sommige teams hadden niks, sommigen een enkel visje en 1 team sprong er nogal uit qua aantallen. Ik loop de vangstenlijst even langs. Ik begin met Team DMH, altijd wel goed voor een paar vissen en deze keer was dat niet anders. Marc was de eerste en Don was de 2e die een karper ving. 2 vissen, goed gedaan!

Maar ook Jesse (links) wist te scoren, hij kreeg deze wedstrijd samen met teammaat Rody 2 karpers op de mat. Nick en Tim hadden iets minder geluk maar op de valreep toch nog een mooie vis, lekker bezig weer!

We hadden ook 2 debutanten, Ruud (links) en Cees (rechts) die beiden een prima debuut maakten met allebei 1 vis. Zo doe je dus meteen mee in het klassement, top!

Maar de allerbesten waren deze dag toch echt Bas en Dennis, zij wisten beide maar liefst 6 karpers te vangen met daarbij, tot hun grote plezier zoals je kan zien, ook 2x een ‘dubbelrun’. Ze hebben er vooraf ook hard voor gewerkt en ook op de dag zelf hielden ze de voetjes niet droog, gelukkig werden al die inspanningen en ontberingen beloont met een mooi resultaat!!

Om 12 uur kwam er een tussenstand online, met uiteraard niet ál teveel info om degenen zonder vis niet direct te ontmoedigen en degenen met 2 vissen niet te snel achterover te laten leunen. Een redelijk neutraal bericht wat overigens wel juist was, maar ook dat blijft altijd maar de vraag voor de deelnemers. Het is natuurlijk het allerleukst als de spanning er een beetje in blijft zitten toch?

 

Om 16:00 uur was afgelopen, we verzamelden in de manege voor de prijsuitreiking. We begonnen met de deelnemer die vooraf de beste prognose m.b.t. het aantal vissen wat gevangen zou worden heeft gedaan. Dat werd uiteindelijk Rody, er waren totaal 19 vissen gevangen en zijn keuze van 18 was daarom bijzonder netjes. Het flesje Bacardi is dan ook zeker wel verdiend.

Maar daarna was het tijd om de winnaars van deze wedstrijd bekend te maken. Ik liep het rijtje even af van onder (de blankers) naar boven en kon uiteindelijk vertellen wie “de Winterwedstrijd 2020” had gewonnen: Het waren Bas enn Dennis!! Zij ontvingen uit handen van de vorige winnaar Harry het snertpakket en de mooie wisseltrofee, en zij hebben inmiddels een vermelding in de prestigieuze “Hall of Fame”. Uiteraard deden zij ook uitstekende zaken in het algemeen klassement.

De winnaars van “De Winterwedstrijd 2020”:

Bas en Dennis!!

Daarna werden de prijzen verloot en gingen veel deelnemers toch weer met een aardigheidje naar huis. Uiteraard een bedankje naar onze sponsor “Raven Fishing” voor de genereuze geste en aan Gall&Gall, die laatste dan alleen omdat ze altijd alles op voorraad hebben. Korting zit er daar niet in.

Hmmm, best wel jammer eigenlijk hahahaha.

Jos