Op zondag 8 oktober hebben we de laatste wedstrijd uit de karpercompetitie gevist. Vooraf was al duidelijk dat Timmo en Niels onderling moesten uitmaken wie de 1e plaats (én daarmee  “De Heerema Schaal”) en wie de 2e plaats zou bemachtigen, de 3e plaats was nog redelijk open met meerdere kandidaten.

De weersvoorspellingen waren in beginsel gunstig: zonnig en 22 á 23 graden, maar naarmate de zondag naderde werd het steeds iets minder. We bleven steken bij 18 graden en bewolkt en zeker in de ochtend klopte dat aardig. Dat lijkt misschien wel een aangename temperatuur maar echt niet als je stilzit. Wanneer je dan ook nog je jas vergeten bent is het toch wel prettig dat je nog een deken achterin de auto hebt liggen en een maatje die daar dan graag stiekem even een foto van maakt hahaha..

En als je dan nog wat aanbeten hebt vergeet je de kou gemakkelijk maar dat zat er in het begin bij ons niet in. De piepers bleven zwijgen. Dennie was de eerste die een vis kon melden, een echte polderschub werd op de lijst bijgeschreven maar eigenlijk direct daarna kwamen ook Timmo en Dennis met vis. Maar het werd nog gekker: zelfs ik wist een vis te vangen en stond dus warempel even op een gedeelde eerste plaats. Dat duurde niet lang maar het gaf toch weer even wat vertrouwen. Want kort daarop was het wederom Timmo met vis, snel gevolgd door Robin en Dennis. Ook Bas wist weer een vis te vangen en het was deze keer een grote graskarper, echt een hele mooie vis.

Bij ons bleef het stil, dus dan maar even een tosti maken zodat we het weer een beetje warm konden krijgen. Ook Wilco en Damien gingen kokkerellen, bij hun bleven de piepers ook stil maar de catering was, zoals we dat van ze gewend zijn, weer prima in orde. Het gebakken eitje met spek zag er goed uit.

Er waren ondertussen meer teams die een visje wisten te vangen maar het werd voor de organisatie al snel duidelijk dat Bas en Dennis op stoom waren en dat Timo en Niels dat niet konden bijbenen. Wel denk ik persoonlijk dat Timmo de mooiste vis van de dag ving: een supermooie spiegelkarper.

Daarna wist ik zelf ook nog een vis te vangen maar het einde naderde en het zonnetje wat in de middag voor wat warmte zorgde was weer verdwenen waardoor de kou weer terugkwam. Van Ajax-AZ op de radio kregen we het ook niet echt behaaglijk (hooguit van ergernis) dus we besloten maar om tijdig in te gaan pakken en alvast naar de manege te gaan om alles voor te bereiden.

Na aankomst hebben we snel de prijzen uitgestald. Zoals altijd was er voor iedereen weer een aardigheidje maar ook “De Heerema Schaal” stond er klaar voor, alsmede de prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 uit de competitie. Vervolgens snel even de scores berekend en uiteindelijk resteerde alleen nog het wachten op de deelnemers

Langzaam maar zeker stroomde de deelnemers binnen en gelukkig waren ze allemaal mooi op tijd aangezien de kantine om 17:00 uur zou gaan sluiten. Om 16:30 uur was iedereen al aanwezig en werden de frituurhapjes gebracht. Altijd even gezellig, altijd even leuk om bij te praten want zo vaak zien we elkaar niet.

De eerste die een prijs in ontvangst mocht nemen was Robin, hij had met 25 karpers exact het juiste aantal geraden van wat er vandaag gevangen zou worden en ontving daarvoor een flesje Bacardi.

Daarna werden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt, Bas en Dennis hadden deze wedstrijd met 11 karpers gewonnen, ze hadden hun directe concurrenten Timmo en Niels redelijk op afstand gevist, die hadden er namelijk 7. Robin en Dennie eindigden met 3 vissen op de 3e plaats, en zelf kwam ik met mijn 2 vissen toch nog op de 4e plaats terecht. Niet slecht vond ik zelf.

Maar voordat we de prijzen gingen uitreiken/verloten kon ik bekend maken wie de winnaar van de competitie was geworden en wie de prestigieuze “Heerema Schaal” mee naar huis mocht nemen. Dat bleek uiteindelijk Timmo te zijn, hij was vandaag succesvoller dan Niels (6 tegen 1) en ging niet alleen met de schaal naar huis maar ook met 60 euro aan kadobonnen van Raven Fishing.

Maar ook Niels heeft het uitstekend gedaan, zijn inspanning en het uiteindelijke resultaat werden beloont met 40 euro aan waardebonnen van Raven Fishing.

En tot slot de 3e plaats, die werd opgeëist door Bas die totaal 3 vissen meer wist te vangen dan Dennis. Hij ging naar huis met 30 euro kadobonnen van Raven Fishing.

En daarmee zat de competitie erop. Het was weer een mooi karperjaar geweest, u kunt alle verslagen nog eens teruglezen via deze link. Ook de complete score van de competitie staat online, deze vindt u via deze link. En wilt u weten hoeveel geld we dit jaar voor stichting “Peuterfonds” bij elkaar hebben gevist? Dat vindt u via deze link. Dan hebben we nog een bijgewerkte lijst van winnaars van “De Heerema Schaal” en natuurlijk de “Hall of Fame”, allemaal weer keurig bijgewerkt.

Afijn, dit was het dan, de wedstrijden voor 2024 staan onder voorbehoud op de website, ik moet eerst nog even kijken of ik zelf wel vrij ben maar vooralsnog gaan we uit van 1x een dagwedstrijd en 2x een heuse 48 uurs wedstrijd. Wordt vervolgd!

Tot ziens in 2024!!