Op zondag 23 oktober hebben we “De Slag om Oktober 2022” gevist, wederom een wedstrijd waarbij iedereen zelf een stek kon uitkiezen en zoals altijd zijn de dagwedstrijden wat minder populair, maar met uiteindelijk 7 teams hadden we toch nog een acceptabel deelnemersveld. De weersverwachtingen waren prima en dat is in oktober mooi meegenomen uiteraard.

Het leuke van de dagwedstrijden is dat iedereen eigenlijk redelijk instant vist, dat betekend dat de kansen doorgaans gelijk verdeeld zijn en dat hooguit een juiste stekkeuze nog een wezenlijk verschil kan betekenen. Er werd gevist op de beide vaarten en op de tochten, mooi om te kijken of het ene water in deze periode kansrijker is dan het andere water.

Na aankomst op de stek melde ieder team zich al snel aanwezig, om 7 uur begon de wedstrijd met een bericht in de GroepsApp m.b.t. de manier van fotograferen van de vangst gevolgd door een Tikkie voor het inschrijfgeld. Dat was al snel voldaan, ideaal deze uitvinding in de digitale wereld.

Vervolgens was het wachten op de vangstmelden maar het bleef ijzig stil. Rody probeerde het nog met een ‘kroeskarper’ die hij zelf voorzag van een baarddraad maar de organisatie heeft daar toevallig tegenwoordig wat meer ervaring mee. De kroeskarper werd snel gedegradeerd tot een giebel, wel een bijzonder mooie overigens.

Het bleef rustig, pas om 11:44 uur werd de eerste karper gemeld. Jeroen was de vanger en het was eigenlijk best wel een mooie schubkarper. Geen torpedo zoals we ze allemaal wel kennen maar toch echt een mooi gebouwde vis.

Om het voor iedereen nog een beetje spannend te houden plaatste ik in de GroepsApp nog een bericht dat de eerste vissen (meervoud) waren gemeld en dat iedereen dus nog kans had, dat was natuurlijk ook zo. Kort voor het einde van de wedstrijd ving Marco, die samen met Jeroen viste, echter ook nog een mooie schub en daarmee was voor mij wel duidelijk dat de wedstrijd beslist was.

Om 16:00 uur was de wedstrijd afgelopen waarna de deelnemers zich verzamelden op de locatie van de prijsuitreiking. De prijzentafel die we zeer aantrekkelijk konden aanschaffen bij Raven Lelystad stond al klaar en voordat we overgingen tot de uitreiking was het weer even bijzonder gezellig op de parkeerplaats.

Ik had voor de deelnemers 2 mededelingen:
1) er was slecht gevangen maar …….
2) op 1 team ná was ieder team deze wedstrijd als 2e geëindigd, das toch ook wel weer een mooi resultaat.

We begonnen met de uitreiking van de traditionele prijs voor degene met de beste prognose, de aanwezige die het dichtst erbij zat was Don. Hij verdiende hiermee een flesje Bacardi.

Daarna was het tijd om de winnaars van “De Slag om Oktober 2022” even in het zonnetje te zetten. Marco en Jeroen ontvingen beide waardebonnen á 30 euro van Raven Fishing, toch een mooi prijsje en zeker ook verdiend.

Vervolgens speelden we nog even een hele snelle Bingo om de prijzen te verloten, ook deze keer ging niemand met lege handen naar huis.

En daarmee zit het seizoen voor 2022 erop. Helaas was er geen competitie door de onzekerheden met Corona maar we hebben toch weer 4 wedstrijden kunnen vissen. Tijdens deze 4 wedstrijden werden er totaal 239 karpers gevangen, hiermee sponsoren we ‘Stichting Opkikker’ waardoor er maar liefst 1195 euro naar deze mooie stichting kan gaan. Een mooi resultaat!

Volgend jaar gaan we wederom een complete karpercompetitie organiseren, alle informatie daarover volgt zeer binnenkort.