In het weekend van 9 t/m 11 september hebben we traditioneel “De Marathon” gevist, een meerdaagse karperwedstrijd waarbij iedere deelnemer zijn eigen stek kan kiezen. 10 Teams hadden zich voor deze wedstrijd aangemeld, een mooi aantal. De teams konden zoals gebruikelijk vooraf een stek claimen zodat men desgewenst kon voorvoeren. Waar we echter geen rekening mee hadden gehouden was dat uitgerekend dit weekend grote hoeveelheden afstervende waterplanten en massa’s kroos in de Lage Vaart zouden verschijnen, op sommige stekken was het echt drama ……..

Ondanks dat melden alle teams zich goedgemutst en keurig op tijd bij de organisatie in de GroepsApp waarbij team DMH dat weer op de traditionele manier deed: even iedereen het allerbeste wensen met een filmpje en daarna voortvarend aan de slag!

Natuurlijk leeft er bij mij over de deelnemers vooraf een verwachtingspatroon wat de vangsten betreft. Er zijn een paar teams die er iedere keer weer enorm veel tijd, geld en energie in steken om een mooi resultaat te behalen terwijl anderen het vooral als een recreatief uitje zien. Op voorhand had ik 5 teams hoog ingeschat en 3 daarvan bleken dat inderdaad waar te maken: Team DMH (Don, Marc en Harry), team Dennis en Bas en team Bas en Wesley. Rody hoorde daar deze keer naar mijn idee niet bij omdat hij door omstandigheden alleen aan de bak moest, zou hij zelf ook een slecht voorgevoel gehad hebben gezien onderstaande foto die hij met ons deelde?

Team DMH beet de spits af met de vangsten en noteerde al snel de eerste vis, op de foto gezet met het legendarische telbord. Bijzonder, maar voor de organisatie wel bijzonder gemakkelijk.

Ook team Dennis en Bas begon al snel te vangen, team Bas en Wesley had een iets langere aanloop maar deed vervolgens al snel met de andere 2 teams mee. Het team van Dennie en Robin had ik op voorhand ook hoog ingeschat maar zij hadden aanzienlijke wierproblemen en het team van Niels en Timmo, die ik ook tot de kanshebbers rekende, bleek gewoon een zeer langzame start te hebben.

Na de eerste nacht werd er op Facebook een vangstoverzicht bekend gemaakt, er waren totaal 59 karpers geland te zijn waarbij de meeste op naam van de eerder genoemde 3 teams kwamen te staan. Hard werken voor je vis loont dus wel degelijk, mooi om te zien dat een goede voorbereiding zijn vruchten af kan werpen (en voor een beetje vangen inmiddels wel noodzaak is geworden).

Er waren ook teams waar het recreatieve de bovenhand had, her en der werd weliswaar een visje gevangen maar dan wel in zuinige hoeveelheden. Gelukkig voor hen speelde Ajax op zaterdag tegen Heerenveen en reed Max de kwalificatie op Monza, dat gaf de nodige afleiding. Net als de vele wespen die enkele stekken teisterden trouwens …… Het was bovendien prachtig weer op zaterdag, iets wat de recreatieve visser doorgaans ook niet echt vervelend vindt.

Wat wel opviel was dat het team van Niels en Timmo op zaterdag een heuse inhaalrace speelden, zij vingen opmerkelijk veel vis en aan het einde van de dag hadden ze aansluiting met de huidige top 3 gevonden. Voor Robin en Dennie werd het een lastig verhaal. Zij moesten door de enorme waterplantenoverlast zaterdagmorgen verkassen waardoor ze kansloos waren voor een goede klassering in het algemeen klassement.

De 2e nacht bleef het overigens opmerkelijk rustig met de vangsten, alleen het team van Dennis en Bas ving gestaag door en dat was op de zondagmorgen niet anders. Zij sloegen zo een aardig gat met de nummer 2 en waren al snel niet meer in te halen. De andere teams hadden bovendien aanzienlijk last van de waterplanten wat de vangsten niet ten goede kwam.

Om 11:00 uur was de wedstrijd afgelopen en verzamelden we op een parkeerplaats in Almere Buiten voor de prijsuitreiking. Iedereen arriveerde keurig op tijd en de prijzentafel stond er al klaar voor. Mede dankzij wederom een genereuze sponsoring door Raven Fishing hadden we voor iedere deelnemer prijs en we hadden weer een glimmende “Heerema Schaal” voor de winnaars van deze wedstrijd.

We begonnen met de prijs voor de deelnemer die de beste voorspeling had gedaan m.b.t. het aantal karpers wat dit weekend gevangen zou worden. Totaal waren er 139 vissen gevangen en Dennis zat er met 136 vissen wel bijzonder dichtbij. Hij ontving voor deze prestatie een fles Bacardi.

Daarna konden we formeel de winnaars van “De Marathon 2022” bekend maken, dat waren Bas en Dennis die met 35 vissen toch wel het verschil gemaakt hadden. Een superknappe prestatie!!! Zij ontvingen hiervoor waardebonnen van Raven Fishing t.w.v. 60 euro én, en dat is eigenlijk veel mooier, de prestigieuze “Heerema Schaal” die uiteraard ook een plekje in de ‘Hall of Fame‘ oplevert.

Het team van Bas en Wesley én het team van Niels en Timmo eindigden op 25 vissen, goed voor een gedeelde 2 plaats. Team DMH bleef uiteindelijk steken op 22 vissen waarmee zij de 3e plaats hebben bemachtigd.

Robin en Dennie vingen er 12, Rody ving er 9, Patrick en Michel hadden er 7 en Daniel en Kevin hadden er 4.

Wim, Silvester, Mario en Jos bleven allemaal op een vervelende nul steken maarrrrr ……… allemaal een heerlijk weekend gehad, En dáár gaat het uiteindelijk toch om?