Op zondag 13 oktober is de laatste wedstrijd uit de karpercompetitie van de KCA gevist: “Best Team Ever 2019”. De ontknoping in de karpercompetitie was aanstaande en het was spannend, er waren maar liefst 6 gegadigden om deze competitie (en daarmee “De Heerema Schaal”) te winnen.  van de 6 kanshebbers moest helaas door omstandigheden voortijdig afzeggen, voor de overige 5 was alles dus nog mogelijk.

De weersverwachting was, zeker gezien de voorspellingen van de omliggende dagen, hoopvol. Een beetje regen maar opmerkelijk warm met een verwachtte 20 á 21 graden, uitstekende omstandigheden dus. De aanvangstijd van de wedstrijd werd op verzoek iets vervroegd van 7:00 uur naar 6:30 uur, dit in verband met de start van de Formule 1 om 07.00 uur in Japan. Achteraf was het jammer dat Max er kort na de start al afging maar zo gaan die dingen in de sport.

Wat ook jammer was, was dat naast de genoemde kanshebber nog een aantal deelnemers door (vervelende) omstandigheden voortijdig moest afzeggen, maar dat hoort er bij dit soort evenementen eigenlijk altijd wel bij. Uiteindelijk konden we toch met een gezellig deelnemersveld starten en daar gaat het natuurlijk om. De GroepsApp was snel gemaakt en de speelkaart voor deze wedstrijd was gekozen: de Klaver Aas moet het dit weekend gaan doen!

Opmerkelijk dat er kort na de start al vangsten werden gemeld, ook bij mijzelf was dat voor de verandering een keertje het geval. De Formule 1 zat volgens mij nog maar in de 2e ronde en een gierende fluiter noopte mij tot actie. Voorzichtige actie weliswaar, de oever was steil en nogal glad, maar het resultaat mocht er zijn. Een mooie schub werd om 7:20 uur geland en het was niet eens de eerste van de wedstrijd. Ook bij Jesse en Robin was er al snel vis op de mat, dat kon nog wel eens een vangstrijk dagje worden zo.

Dát viel achteraf toch wel wat tegen, zeker voor teams waar je normaal toch eigenlijk wel resultaat van verwacht. Zo kwam Rody niet in het verhaal voor, maar opmerkelijker was misschien wel dat team DMH (Don, Marc en Harry) ook oorverdovend stil was. Altijd wel goed voor een mooi aantal vissen maar nu geen enkel teken van leven. Althans, wat het melden van gevangen vis betreft dan. Na 2 gewonnen “Heerema Schalen” op rij kwam de 3e nu toch wel serieus in gevaar, zeker ook omdat het team van Dennie, Robin en Robin duidelijk wel vis op de stek had, zeker gezien het aantal vangstmeldingen wat ik van hun kreeg. Nou houden wij de vangsten tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk stil dus het bleef gissen voor een ieder. Althans, in ieder geval tot het moment dat Dennie & co een foto van een dubbelvangst in de groep gooiden. Dat zal, zeker voor team DMH, toch wel een momentje geweest zijn vermoed ik.

Ook opvallend en misschien zelfs voor de heren wel een tikje teleurstellend was dat Mario, Marco en Raymon op één van de bekende topstekken geen visje wisten te vangen terwijl het een stukje verderop prima liep. En ook nóg een stukje verderop werd gevangen! Het blijft dus vissen, het blijft dus lastig, het blijft dus leuk. Dat was bij ons overigens niet geheel anders. Maatje Rob had ook redelijk snel een vis maar daarna viel het bij ons ook geheel stil. Heerlijk gezeten, prima gesnackt maar toch een wat jammerlijk eindresultaat helaas. En dat terwijl ik 4x vooraf gevoerd had, dat is dus ook geen garantie voor succes blijkt wel.

Inmiddels schoot de tijd lekker op, voordat we het wisten was het 16:00 uur dus einde wedstrijd. Snel de spullen ingepakt en óp naar het bowlingcentrum voor de bekendmaking van de dagwinnaars, de verloting van wat aardigheidjes (u weet dat deelname aan de gehele competitie slechts 25 euro kost? en vooral de ontknoping van de competitie: wie was de winnaar van “De Heerema Schaal 2019”?

Helaas had 1 team wat vertraging opgelopen doordat de auto vast was komen te zitten en hoewel we in eerste instantie gewacht hebben werd duidelijk dat dit allemaal iets te lang ging duren. We moesten daarom zonder hun beginnen, het was niet anders. We begonnen met de prijsuitreiking van ‘de beste prognose’ voor deze wedstrijd. Er waren totaal 17 vissen gevangen en Marc en Rody zaten er met een voorspelling van 16 vissen het dichtste bij. Dat werd een kort Bingo rondje wat in het voordeel van Marc werd beslist en waarmee bevestigd werd dat dit niet het seizoen van Rody was, iets wat wij ondertussen eigenlijk allang wisten. Marc mocht kiezen tussen 3 flessen met lekkers en koos voor de Licor 43. Geniet ervan!!

Deze 17 vissen brachten het totaal aantal gevangen karper tijdens deze competitie overigens op 226, wat goed is voor een bijdrage van maar liefst 1130 euro voor de stichting “Opkikker”. Een mooi resultaat voor een uitstekend goed doel, mogelijk gemaakt door de deelnemers aan de karpercompetitie dus.

Daarna kwam de uitslag van de competitie aan de beurt met daarin verweven de daguitslag die nog niemand op dat moment precies wist. Voor de deelnemers aan de wedstrijd waren er zoals gezegd weer leuke prijsjes voorradig waar middels een snelle Bingo om gestreden werd, voor de winnaars van de competitie waren er vanaf de 10e plek kadobonnen van Raven Fishing variërend van 10 tot 150 euro beschikbaar. Ik heb van de meeste prijswinnaars van de competitie een foto. Hieronder de foto’s van Rob (hij werd 10e) Jesse (hij werd 9e) en Rody (hij werd7e).

Vervolgens zien we Marc die 5e werd, Don werd 4e en Harry eindigde als 3e. Tim en Nick met de 6e en de 8e plaats kregen hun kadobonnen later aangezien zij door hun vastzittende auto helaas niet op tijd aanwezig konden zijn.

Vervolgens kwamen we bij de 2e plek in de competitie, dat werd uiteindelijk Robin met weliswaar evenveel punten als zijn teammaatje Dennie maar met 1 visje minder. Uitstekend gevist en hard voor gewerkt, doe wat leuks met de waardebonnen van Raven Fishing ter waarde van maar liefst 125 euro!

En dat brengt ons bij de winnaar van de competitie. Met 33 punten en 16 gevangen karpers heeft hij de beste prestatie geleverd, het levert hem waardebonnen van Raven Fishing á 150 euro op, een vermelding in de lijst van winnaars van de prestigieuze “Heerema Schaal” én een plekje in de “Hall of Fame”.

De winnaar van de karpercompetitie 2019 is geworden:

Dennie Rövekamp

Niks op af te dingen, super goed gedaan en we hopen je volgend jaar weer te zien. Na de prijsuitreiking, het drankje en de snacks vertrok iedereen, nadat we met de aanwezige prijswinnaars nog even een groepsfoto hebben gemaakt, langzaamaan weer huiswaarts.

Ik kijk weer terug op een leuke en gezellige competitie, als het allemaal zo fijn en gemoedelijk verloopt is er geen enkele reden voor mij om daar niet gewoon mee door te gaan. Oók in 2020 vissen we daarom weer een karpercompetitie, de data staan inmiddels al online.

Wel zijn er voor 2020 een paar aanpassingen in het reglement, deze vind je via deze link. Overigens vissen we ook in 2020 weer voor een goed doel, welke dat wordt maken we binnenkort bekend.

Ik dank jullie allemaal voor je deelname en degenen die niet hebben deelgenomen voor hun belangstelling. Daarnaast bedank ik onze sponsor Raven Fishing voor de genereuze en vooral ook soepele sponsoring en natuurlijk de vereniging voor het aanzienlijk budget wat deze competitie ieder jaar weer mogelijk maakt met zeer beperkte inschrijfgelden.

Tot volgend jaar!!!

Jos.