Op zondag 1 april (geen grapje, en het was ook nog eens 1e Paasdag) hebben we de eerste wedstrijd uit de tweede editie van de “Commercial Carp Challenge” (de CCC)  gevist. Een competitie van 4 wedstrijden waarvan we er 2 op ’t Mun bij Appeltern en 2 bij Toms Creek in Lelystad vissen. Deze dag stond de wedstrijd op ’t Mun op de agenda. Appeltern ligt zeker niet om de hoek, al met al waren we bijna een uurtje onderweg, maar het is een water wat voor deze visserij uitstekend geschikt is. Je zou er maximaal 15 man op kwijt kunnen, wij waren met 12 deelnemers dus de eerste stekken in de hoek en de topstek op de kop werden buiten het parcours gelaten.

Na de ontvangst met een kop koffie konden we de stekken gaan verloten, er werd geloot voor een ochtend en een middag stek. Dat verliep allemaal uitermate soepel dus we konden al snel naar de stek. Handig dat je hier met de auto naartoe kan, dat scheelt weer een hoop gesjouw uiteraard.

Nadat we de hele handel gingen opzetten bleek dat de meesten toch weer even hun draai moesten vinden, het begin van de wedstrijd werd daarom met een kwartiertje uitgesteld.

Om 8:45 gingen we van start, vol vertrouwen (het ging de vorige editie namelijk ook prima) verdwenen de aasjes naar de stekken, het wachten kon beginnen. Daarna was het wel erg lang wachten want er gebeurde niet veel, naar alle waarschijnlijkheid was het water gewoon nog te koud. Her en der werd een visje gevangen, Marcel was de eerste en Marco was de tweede met vis op de mat.

Verder bleef het overal stil, totdat Arnold Baas (onze jeugdman) de juiste plek had gevonden. Daar waar de meesten naar een roerloze top zaten te kijken ging het bij Arnold behoorlijk los, het leek erop dat hij een diepere plek had gevonden waar de vissen blijkbaar allemaal verzameld lagen. De éne na de andere verdween in het schepnet, dat ging lekker. Voor hem dan …………….

Na de pauze waren er een paar zo gelukkig dat ze dezelfde stek hadden geloot en dus konden blijven zitten (waaronder Arnold Baas) en anderen konden onderling wel overeenstemming vinden om te kunnen blijven zitten. Voor de vangsten maakte het weinig verschil. Een enkeling wisselde wel, en na de pauze gingen we weer vrolijk verder. Arnold Baas zeker, hij had de smaak te pakken maar ook Arnold Veen ving vis. Weliswaar vlak naast de stek van Arnold Baas maar ach, je wilt toch allemaal vangen. Zelf maakte ik ook van een momentje dat Arnold Baas even weg was gebruik: hengel die kant uit, hij lag nog niet in de steun of ik had al vis. Maar ook Gaby had ondertussen wat vissen op de mat gekregen, het en der kwam er nu toch wel wat uit.

Ik moet overigens wel zeggen dat het slecht weer was, we hebben best wel veel (mot)regen gehad en het gras was soppig met hier en daar een zooitje bagger. Daarnaast was het nog frisjes ook, het enige wat we gelukkig niet hadden was harde wind. Maar een paar graadjes erbij had zeker geen kwaad gekund, volgend jaar maar een paar weekjes later plannen misschien. Inmiddels liep de dag op het eind (we hadden al besloten een uurtje eerder te stoppen) en er kwamen nog enkele visjes uit terwijl het bij Arnold Baas gewoon doorliep. Maar ook Paul en Michel vingen vis, uiteindelijk waren er 3 deelnemers die ‘visloos’ weer naar huis konden.

Na afloop hadden we nog de prijsuitreiking in de kantine, het mag duidelijk zijn dat Arnold Baas de winnaar was, hij won een Guru rigdoos en mocht deze keer de mooie wisseltrofee mee naar huis nemen. We gokken erop dat deze een mooi plaatsje in de huiskamer heeft gekregen.

Arnold Veen werd 2e en Gaby eindigde uiteindelijk als 3e. Hij kreeg een ‘pellet Wagler’ setje.

Daarna ging iedereen weer huiswaarts, het was een mooie dag geweest, ondanks de slechte vangsten en ondanks het belabberde weer. De volledige uitslag én de tussenstand in de competitie vindt u via deze link. Op naar Toms Creek …….