Op zondag 4 juni stond de 3e wedstrijd uit de ‘Commercial Carp Challenge 2021/2022’ op het programma. Wederom op Toms Creek omdat deze vijver zich nou eenmaal uitstekend leent voor een dergelijke wedstrijd. De aanloop naar deze wedstrijd verliep wel wat ingewikkeld, voor één van de deelnemers was thuis namelijk een surprise party voorbereid i.v.m. zijn 40e verjaardag en de vraag was of ik iets kon verzinnen zodat hij gewoon thuis zou blijven.

Afijn, nieuwe Appgroep zonder de jarige Job, en in de andere Appgroep de mededeling dat de wedstrijd niet door kon gaan i.v.m. een dubbele boeking (sorry Tom, het moest even). Dankzij de medewerking van de overige deelnemers verliep dit feilloos en dus konden we om 8:00 uur loten zonder Rody, maar natuurlijk niet voordat we hem even gezamenlijk gefeliciteerd hadden met deze mooie mijlpaal.

.
Zelf had ik helaas onverwachts andere verplichtingen dus de organisatie werd overgedragen aan Marco waarna ik, zodra iedereen zijn stek had gevonden en alles in gereedheid was, weer huiswaarts kon.

De wedstrijd verliep in het begin nogal moeizaam, de paai was aan de gang en de vissen hadden dus blijkbaar andere zaken aan hun hoofd.

.
Wat ook opmerkelijk was, was de brutaliteit van de aanwezige musjes die er niet voor terugdeinsden om de pellets uit je bakje te grissen terwijl je er gewoon naast zat. Bijzonder grappig, dat dan weer wel.

In de eerste 2 ‘legs’ werd er weinig gevangen, in de 3e leg was het Marco die blijkbaar toch de vis op zijn stek had en er 3 wist te verschalken. De 4e leg was ook weer zeer matig maar in de 5e leg (na de middagpauze) begon het toch her en der te lopen waarbij onze vrouwelijke deelneemster Britt met 3 vissen goede zaken deed.

Eigenlijk deed ze dat in de 4e nog beter met 4 vissen, maar helaas voor haar wist Don er óók 4 te vangen waardoor de punten gedeeld moesten worden. In de 7e leg gaf Britt nog goed weerstand met 2 vissen maar ging de winst wederom met 4 vissen naar Don en in de 8e set wist Don de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Hij scoorde totaal 6 punten (de 7 werd i.v.m. de tijd niet gehaald) en komt daarmee op de 2e plaats in het algemeen klassement.

2e deze dag werd Marco (wie schrijft die blijft?? Hahahaha, bedankt topper!) en beiden ontvingen kadobonnen van Toms Creek.

Nog even voor de vastlegging: er werden totaal 59 vissen gevangen en dat begint na de matige najaars- en wintereditie toch ergens op te lijken. Het volledige overzicht van de vangsten en scores vindt u hieronder, op naar de zomerwedstrijd!!