De 3e wedstrijd uit de Commercial Carp Challenge (CCC) werd gevist op de karpervijver van ’t Mun bij Appelthern, een aanzienlijk stukje rijden maar dan heb je ook wat. Op deze karpervijver vissen we op een model ‘hoefijzer’, en omdat we vanaf het schiereiland vissen zitten we ruggelings bij elkaar wat het onderling communiceren redelijk eenvoudig maakt. We verzamelden om 7:30 uur en iedereen was weer keurig op tijd aanwezig. Binnen werden we ontvangen met een lekker bakje koffie waarna we de stek-loting konden gaan doen. Omdat er 1 deelnemer minder dan gepland was koste dit wat extra moeite maar uiteindelijk wisten alle deelnemers waar hij (of zij) aan toe was.

Na de loting konden we naar de stekken, en omdat mijn rug nogal vervelend deed ben ik gaan lopen terwijl de anderen de auto’s pakten om ze via de achteringang naar de stek te rijden. Zo ook Mario die de auto van Marco mee zou nemen, maar dat ging niet helemaal lekker. De auto wou, ondanks de uitgebreide uitleg van Marco niet starten. En dus is Marco toch maar weer terug gegaan en wat bleek? Een elektrische auto is ‘gestart’ zodra de lampjes branden, het ronken van de motor zoals de meesten van ons dat gewend zijn ontbreekt. En dat had Mario dus niet in de gaten, even op de tractiepedaal was voldoende geweest om in beweging te komen. Bijzonder grappig maar eerlijk is eerlijk: ik zou daar misschien (waarschijnlijk zelfs) ook wel ingetrapt zijn. Grappig was het wel, dat zeker!!

Afijn, het water lag er mooi bij en het was prima visweer. De hengels werden snel klaargezet waarna het wachten op het startsignaal was. We waren deze keer erg vlot met optuigen (zelfs Don) dus nog vóór 9 uur konden we van start. Dan hoop je op een bliksemstart maar dat viel toch wat tegen. Her en der kwamen de eerste vissen eruit en al snel bleek dat vooral de stekken op de kop van het eiland het weer prima deden.

Marco en Arjan namen in de ochtend vanaf die kopstekken met respectievelijk 7 en 9 karpers al aanzienlijk afstand van de andere deelnemers. Mario en Don haakten met 5 en 4 vissen nog aardig aan, de rest had wat minder succes maar geen nood: er kwam nog een middagdeel ……..

Tijdens de pauze moest iedereen verkassen naar de middagstek, daarna werden de resultaten gedeeld en ervaringen uitgewisseld. De bestelde snacks werden keurig op tijd geleverd en langzaam maar zeker maakte iedereen zich klaar voor het vervolg van de wedstrijd.

Vol goede moed gingen we van start, de kopstekken deden het wederom goed maar ook elders werd beter gevangen dan in de ochtend. Er kwamen ook weer beste vissen uit, wel mooi dat ze er eigenlijk allemaal prima uitzagen. Een enkele deelnemer had het geluk deze keer niet aan zijn (en haar) zijde, langzaam maar zeker werd duidelijk dat sommigen kansloos huiswaarts zouden keren. Maar ach, het is maar een spelletje en het belangrijkst is toch altijd nog dat je kan terugkijken op een leuke gezellige dag. En dat was het zeker.

Om 16:30 uur was het afgelopen en werd door de organisatie de balans opgemaakt. Toen alles opgeruimd was verzamelden we op het terras bij de kantine voor de prijsuitreiking.

Ook deze keer hebben we bij Raven Fishing weer een paar leuke prijsjes kunnen scoren en ook de wisselbokaal stond er deze keer gelukkig weer klaar voor. Kort gezegd waren er in het ochtenddeel 30 vissen en in de middag 61 vissen gevangen, er was 1 deelneemster die niks gevangen had en ikzelf had het met slechts 2 vissen niet heel veel beter gedaan. De uiteindelijke winnaar had het uitstekend gedaan: Marco wist maar liefst 17 vissen te vangen en was daarmee de terechte winnaar van deze 3e wedstrijd uit de CCC.

Mario zat er als 2e dicht onder met 14 vissen, en de 3e plaats was een gedeelde voor Rene en Arjan met beide 13 vissen. De Bingo-App bepaalde dat Arjan uiteindelijk formeel de 3e plaats had gewonnen. Rene (sinds kort ons eigen boertje-van-buten) viel dus net buiten de prijzen maar scoorde wel gewoon 8 punten voor het klassement.

DE volledige uitslag van deze wedstrijd alsmede de tussenstand in de competitie vindt u via deze link.

Na de prijsuitreiking konden we allemaal tevreden naar huis, en omdat we vooraf hadden afgesproken om te zwijgen over de resultaten in de Formule 1 kon een aantal liefhebbers thuis direct plaatsnemen voor de buis voor maar liefst 2 enerverende minuten van Max op Spa ……..

Oók dat is sport …………………..