Op zaterdag 2 juni hebben we alweer de 2e wedstrijd uit de ’Commercial Carp Challenge’ gevist op de vijvers van Toms Creek in Lelystad. De 2e alweer, je zou bijna vergeten dat het alweer juni is en dat we de helft van 2018 alweer naderen. We verzamelden keurig om 8 uur op het terras voor de loting, helaas moesten 3 deelnemers verstek laten gaan door uitgelopen werkzaamheden op de zaak (ze werken samen, dan krijg je dat) maar gelukkig hadden we wel 2 leden die deelnamen als dagdeelnemers.

De loting verliep weer soepeltjes, iedere deelnemer trok een kokertje met daarin het nummertje wat bepaalde in welke volgorde een stek gekozen kon worden. Ook deze keer was de ochtendstek weer gekoppeld aan een middagstek waardoor de kansen zo eerlijk mogelijk verdeeld zijn. Daarna kon iedereen zijn stek gaan opzoeken, hengels en voer klaarzetten en wachten op het startsignaal van de organisatie.

Om precies 9 uur klonk de toeter en konden de voerkorfjes richting de stek, voor Don betekende het dat zijn dobber te water kon, hij viste vandaag met de vaste stok om eens te kijken of dat nou een groot verschil geeft in de vangsten.

Her en der kwamen de eerste vissen op de kant zoals we dat op Toms Creek wel gewend zijn, een ‘gekkenhuis’ was het echter niet. Het onderling verschil in de vangsten in de ochtendsessie was toch redelijk groot zonder enorme uitschieters. Het hoogste aantal was 10 vissen, het laagste aantal was 0. Oeps …….. Wel kwamen zo ongeveer  alle aanwezige soorten vis in het net: spiegelkarper, K1 karpertjes, graskarper, zeelt en Rene wist zelfs een brasem te verschalken. Helaas wilde hij niet daarmee op de foto, wel hebben we een foto van een mooie graskarper:

Kort voor de pauze werden er de nodige snacks op de stek gebracht, dat is op commercials toch altijd wel prima geregeld. In de middagsessie ging het met de vangsten gelukkig iets beter, sommige stekken liepen beter dan de anderen maar sowieso werd er overal vis gevangen. Bovendien was het heerlijk visweer, iets wat zeker ook bijdraagt aan het succes van een dergelijke dag. Om 16:45 klonk het eindsignaal en werden de spullen ingepakt waarna we wederom naar het terras gingen voor de prijsuitreiking. We hadden met dank aan Raven Fishing weer een paar leuke aardigheidjes klaarstaan..

Na het controleren en verwerken van de scorelijsten bleek dat Jos toch wel behoorlijk gevangen had, met 26 vissen werd hij de dagwinnaar en hij nam tevens de leiding in het algemeen klassement over van Arnold. Oké, Arnold was alleen het middagdeel aanwezig en dat scheelde wel in zijn klassering uiteraard.

Op de tweede plek kwam Marco met 14 vissen, Mario werd 3e met 12 vissen. U vindt de dagscores en de stand in het algemeen klassement via deze link. Het was weer een leuke dag, op naar de volgende! Deze wordt gevist op zondag 17 augustus op ’t Mun, ook hier zijn dagdeelnemers, mits lid van onze vereniging, natuurlijk van harte welkom. Maar let op: “vol = vol!”