Op zondag 26 mei stond de 2e wedstrijd uit de ‘Commercial Carp Challenge‘ (de CCC) op het programma. Deze keer vertrokken de deelnemers in de vroege morgen waar naar Appeltern (een goede 100 kilometer rijden, das wel weer iets minder) alwaar de karpervijver van ’t Mun alweer geduldig op ons lag te wachten. Alle deelnemers waren keurig op tijd (de organisatie arriveerde zelfs als laatste) dus de gretigheid was zeker wel aanwezig. Helaas waren er ook een paar afwezigen wegens onvoorziene omstandigheden en voor 2 deelnemers wegens deelname aan de Streetfishing competitie van MidWest die toevallig op dezelfde dag gevist werd.

Na een vriendelijke ontvangst met een vers kopje koffie konden we de stekken gaan verloten, ook deze keer was er voor iedere deelnemer weer een ochtend en een middagstek dus verkassen was een weliswaar noodzakelijk maar door de meesten toch wel gewenst. De vijver was in zones verdeeld (zie onderstaand kaartje) dus iedereen wist waar hij aan toe was.

Met een klein beetje hulp van de BingoApp verliep de loting ook deze keer weer zeer voorspoedig dus iedereen kon daarna snel met de auto naar de stek. Ideaal is het daar wel met de auto erachter, geen gesleep en gesjouw dus. En omdat we zo vlot naar de waterkant konden was er, zelfs voor Don, voldoende tijd voor een goede voorbereiding. Ook Marco zat ruim op tijd alweer helemaal klaar voor het startsignaal.

Om 9 uur exact klonk de toeter en ging de wedstrijd van start. Nou weten we dat op ’t Mun de aantallen doorgaans wat lager liggen dan op Toms Creek, maar we weten ook dat de vissen aanzienlijk groter van formaat zijn. Deze keer was dat niet anders, en daarom was er ook iets zwaarder materiaal aanbevolen. Het liep helaas geen vaart in de ochtend met de vangsten en het leek erop dat vooral de stekken op ‘de kop’, waar Don en Eddy zaten, het goed gingen doen. Maar ook op stek 6 en 7 werden door Rene en Arjan behoorlijke vissen gevangen.

Op het rechterdeel bleef het wel angstvallig stil. Jos, Marco en Rody op respectievelijk 1, 2 en 3 kregen nauwelijks aanbeten en wisten in het ochtenddeel dus geen visje te vangen. Net als Mario op stek 8 in het linkerdeel, hij hield de moed er zeker in en heeft van alles geprobeerd maar de teller bleef ook bij hem op een vervelende nul.

Om 12:15 ging de toeter weer en werd het tijd om de balans van het ochtenddeel op te maken. Inderdaad bleken er 4 deelnemers zonder vis te zijn, degenen die wel vis hadden waren:

Don – 4 vissen
Eddy – 3 vissen
Rene – 3 vissen
Arjan – 1 vis

Wel allemaal weer vissen van formaat, dat blijft toch een geweldige sport geven op het lichte materiaal met een haakmaatje 12 á 14. Dan ook nog zonder weerhaak, en toch verspeel je nauwelijks vis. Het kan dus gewoon wel.

In de pauze werden de bestellingen gebracht (patat, kroketten, frikadellen en dergelijke) dus dat was weer prima geregeld zo. Een enkeling had zelf eten meegenomen, dat kan natuurlijk ook maar gemak dient nou eenmaal de mens. Omdat het allemaal zo vlotjes ging zijn we een kwartiertje eerder dan gepland weer begonnen aan het 2e deel van de wedstrijd. Gelukkig liep het nu iets beter en werd op de stekken waar in de ochtend geen visje gehaakt werd nu wel vis gevangen. En dus ook door Mario en Jos die een visloze ochtend achter de rug hadden.

Ook hier weer de grotere vissen, en ik moet zeggen dat in ieder geval mijn vissen (ik weet niet hoe dat bij de anderen was) er eigenlijk allemaal prima uitzagen. Mijn mening is dat de kleine weerhaakloze haakjes, die op de meeste commercials wel verplicht zijn, hier zeker aan bijdragen. Maar ook Rody had de vis gevonden (op een stek waar in de ochtend nog geblankt werd) net als Don, hoewel het bij hem iets minder liep dan in de ochtend. Ook bleek dat zo’n grote vis drillen op de vaste stok vooral veel geduld vergt …….. Maar hij had hem wel!

Opmerkelijk dat de eerdere topstekken deze keer niet of nauwelijks (of nét te laat) gingen lopen en dat stekken waar in de ochtend geen visje gezien werd nu wel de nodige vissen op de kant brachten. Toen het eindsignaal klonk was de spanning dan ook weer helemaal terug. Iedereen had wel een idee over de score natuurlijk maar de organisatie moest er nog wel even een definitieve klap op geven.

Terwijl iedereen elkaar nog even hielp met de laatste dingetjes of gewoon nog even na zat te kletsen kon de organisatie in alle rust op het terras de balans op gaan maken en de prijzen, die ook deze keer weer met een gulle hand door Raven Fishing gesponsord werden, klaar leggen. Langzaam druppelden de deelnemers binnen en kon er nog even gezellig nagepraat worden.

Daarna volgde dan toch de uitslag, en die was best wel bijzonder. 2 deelnemers hadden (na een correctie achteraf ) beide 4 vissen, en dat bracht ze op de 3e plaats. Dat kwam omdat er maar liefst 4 deelnemers met 5 vissen waren (gedeelde 2e plek) en 2 winnaars met ieder 6 vissen. Uitsluitend voor de prijzen moest er dus nog wel even Bingo gespeelt worden, en dat bracht ons uiteindelijk tot deze formele uitslag:

1e plaats: Jos
2e plaats: Rody
3e plaats: Eddy

Helaas even geen trofee te overhandigen omdat Marco er blijkbaar toch wat lastig afstand van kon doen maar dat komt nog wel. Wel werden de prijzen verdeeld waarna iedereen kon terugkijken op weer een geslaagde dag en tevreden de thuisreis kon aanvangen.

Volgende wedstrijd is op zondag 1 september, wederom op ’t Mun. Tot dan!!

Interesse in de volledige uitslag? Klik dan maar even hier.