001

‘Single the Best’, de tweede editie van deze wedstrijd zit er inmiddels alweer op. Een solowedstrijd, bedacht om het verschil tussen teamleden onderling te maken in de strijd om het karperkampioenschap van de HSV en het winnen van “De Heerema Schaal”. Voor deze editie hadden 17 liefhebbers zich aangemeld, uiteindelijk gingen we met 15 van hen van start. De spanning stond er bij 2 deelnemers (Harrie en Rody) goed op, zij konden beiden in een rechtstreeks duel de competitiewinst opeisen. Voor Harrie was een gelijkspel genoeg, Rody moest persé minimaal 1 plek boven Harrie eindigen. Dan stonden ze qua punten gelijk en zou het aantal vissen in het voordeel van Rody de doorslag geven. Overigens was afgesproken dat er tussentijds geen vangstmeldingen gedaan zouden worden, alle zeilen werden bijgezet om het zo spannend mogelijk te maken. En dat is in ieder geval gelukt.

002

De weersvoorspellingen waren bijzonder gunstig, er werd een mooie najaarsdag voorspeld en die voorspelling kwam inderdaad uit. In de ochtend wat frisjes, later kwam de zon erbij en in de middag was het zelfs warm. Alle deelnemers waren er op tijd bij, iedereen meldde zich netjes aan via de GroepsApp en iedereen had hoge verwachtingen. 2 deelnemers hadden pech, hun stek was bezet en zij moesten uitwijken naar een andere plek. Zelf had ik mazzel, ik was 3 witvissers net een half uurtje voor. Voor deze wedstrijd kunnen geen stekken geclaimd worden dus een ander op je stek kan gebeuren.

003

Bij aanvang wedstrijd kreeg iedereen instructies hoe de button die men eerder al thuisgestuurd had gekregen geldig gemaakt diende te worden, deze keer kon er aan de linkerzijde een strook afgeknipt worden zoals op bovenstaande foto te zien is.

Opmerkelijk was dat er eigenlijk direct al enkele vangstmeldingen binnen kwamen van de diverse stekken, dat beloofde veel goeds. Bij mij bleef het stil maar ach, dat dit mijn jaar niet was had ik eerder allang begrepen. Toch bracht ik mijn aas en rigs snel naar de gewenste plekken, het wachten kon beginnen. Helaas was de enige run die ik in de ochtend kreeg afkomstig van een bootje met trollende roofvissers. Even inhalen had makkelijker geweest maar helaas, men viste gewoon door en kon vervolgens de lijnen uit de knoop gaan halen. Zonder schade kon ik weer verder, wel moest ik 2 hengels weer opnieuw uitvaren. Geen ramp maar wel vistijd verspeeld en toch een beetje ergernis. En je gelooft het of niet: in de middag kwamen ze terug en wéér de hengels niet even inhalen, dus weer een lijn van mij te pakken. Je probeert je soms in andermans denkwijze te verplaatsen maar dat lukte me deze keer toch echt niet.

De vangstmeldingen kwamen op onderstaande tijden:

1e: Mathijs om 7.20 uur,
2e: Rody om 7.24 uur
3e: Mathijs om 8:12 uur
4e: Marc om 8.13 uur
5e: Rody om 8.18 uur
6e: Harrie om 8.33 uur
7e: Mario om 8.51 uur
8e: Rody 0m 9.02 uur
9e: Rody 0m 9.20 uur
10e: Harrie om 10.04 uur
11e: Harrie om 11.28 uur
12e: Mathijs om 14.05 uur,
13e: Rody om 14.37 uur

Opmerkelijk toch wel dat de eerste 10 vissen binnen een tijdsbestek van een goede 3 uurtjes op de mat kwamen, de resterende 6 uur brachten nog slechts 3 vissen op de mat. Tevens kan je zien dat de spanning tot 14:37 toch wel aanzienlijk was. Harrie had op dat moment immers nog maar 1 vis nodig om het door hem gewenste gelijkspel te halen. Hij wist het echter niet aangezien de tussenstand niet gemeld werd. Hieronder zie je enkele afbeeldingen zoals die in de groepsApp gemeld werden, keurig de linkerflank in beeld en netjes de geldige button zichtbaar erbij.

004

Overigens was het de hele dag wel weer leuk op de App, toch bespeur ik wel dat veel deelnemers het leuker vinden om samen te vissen, wat dat betreft moeten we nog maar eens rustig overdenken of we deze wedstrijd erin houden of dat we iets anders gaan verzinnen om onderlinge verschillen te creëren. Daar gaan we de komende maanden maar eens rustig over nadenken.

Om 16:00 uur was de wedstrijd afgelopen, iedereen ging inpakken en onderweg naar de bowlingbaan in Almere Buiten alwaar we een ruimte hadden besproken voor de prijsuitreiking. De volkomen ingeburgerde manege was helaas wegens een personeelsuitje niet beschikbaar maar hier ging het ook prima. Ietwat lawaaierig maar verder oké, zelfs de open haard werd even aangestoken. Top geregeld met de consumpties, ideaal.

005

Deze keer had ik, ondanks dat het eigenlijk niet de bedoeling was, naast de gebruikelijke kadobonnen voor de nummers 1, 2 en 3 van de wedstrijd zelf toch nog wat extra prijsjes aangeschaft. Niet slecht voor een wedstrijd waarvoor je eigenlijk (afgezien van eenmalig 25 euro voor de competitie) geen inschrijfgeld hoeft te betalen toch?

006

En iedereen was keurig op tijd aanwezig zodat we snel konden beginnen met de prijsuitreiking. Niemand wist op dat moment nog wat de uitslag was, echt heel leuk om deze gezonde spanning nog even vast te houden. Daarom begon ik met het opnoemen van de ‘kanslozen’ binnen de competitie, degenen die buiten de prijzen vielen dus. 18 man totaal, waaronder ik zelf, maar ach, “vissen om het vissen” is het credo en ik weet dat iedereen, óók deze 18, het prima naar de zin hebben gehad het afgelopen jaar.

007

Daarna werden de eerste prijzen uit de competitie verdeeld:

  • Wilco was 10e, Harry was 9e en Marc was 8e, allen kregen een kadobon van Raven Fishing á 10 euro.
  • Frank was 7e en Mario was 6e, voor hun was er een kadobon van Raven Fishing á 25 euro.
  • Mathijs was 5e en Ralph was 4e, voor hun waren er kadobonnen van Raven Fishing á 50 euro.
  • Koen werd 3e en kreeg kadobonnen ter waarde van 100 euro.

 

Wat resteerde waren de nummers 1 en 2 van de competitie, en omdat de heren nog steeds niet wisten wie ‘Single the Best’ gewonnen had was de spanning om te snijden. Uiteindelijk kwam het verlossende woord voor Rody: met zijn 5 vissen won hij de wedstrijd en was hij automatisch ook winnaar van de competitie én ‘De Heerema Schaal’. Rody ging naar huis met waardebonnen ter waarde van 200 euro. Daarnaast had hij nog de dagprijs van 25 euro en een emmer van RidgeMonkey en heeft hij ook nog een vermelding in de “Hall of Fame” verdiend! Voor Rody was het absoluut een topdag waarop alles bij elkaar kwam.

Voor Harrie was er een waardebon van 150 euro, ook hij kon ff lekker gaan shoppen in Lelystad.

008

Harrie en Mathijs moesten vervolgens nog even een shoot-out spelen met mijn vermaarde Bingo App om te bepalen wie 2e en wie 3e van “Single the Best” was geworden, uiteindelijk trok Harrie aan het langste eind en hij werd officieel 2e van de wedstrijd, goed voor 20 euro en een RidgeMonkey jerrycan. Voor Mathijs was er een bon van 10 euro en een RidgeMonkey tosti-ijzer, dat samen met de 50 euro voor de 5e plek in de gehele competitie had ook hij een goede dag. En tot slot ontving Harrie met terugwerkende kracht óók nog een waardebon á 25 euro omdat hij “Pennen voor Spiegels” gewonnen had, ook die prijs kwam dus nog zijn kant uit.

009

Hierna was het nog even nakletsen en vervolgens keerde iedereen huiswaarts. Het was een leuke competitie die zonder wanklank is verlopen, ik heb ervan genoten. Nu maar eens kijken wat we er volgend jaar van gaan maken. We houden je op de hoogte!

 

Tot slot heeft Rody ook weer een leuk filmpje gemaakt van zijn belevingen bij deze wedstrijd:

 

De foto’s van de nummers 1 t/m 10 uit de competitie vindt u hieronder, helaas ontbreekt alleen de foto van Frank die 7e is geworden.

Jos.
010
Nummer 1: Rody.

011
Nummer 2: Harrie

012
Nummer 3: Koen

013
Nummer 4: Ralph

014
Nummer 5: Mathijs

015
Nummer 6: Mario

016
Nummer 8: Marc

017
Nummer 9: Harry

018
Nummer 10: Wilco