De “Marathon Nieuwe Stijl” is alweer de 3e wedstrijd van de karpercompetitie van de KCA. Een “Nieuwe Stijl”, omdat er deze keer voor gekozen was om niet op een voor de meesten kansloos parcours te zitten (doorgaans bleken alleen de kopstekken kansrijk) maar te kiezen voor de, inmiddels veel geëvenaarde, opzet van “De Vrije Slag”. Zelf een stek zoeken en desgewenst voeren om jouw kansen te vergoten, alleen deze keer solo of met zijn tweeën. Een opzet waarbij we weliswaar de gezelligheid van het ‘vissen op een rijtje’ missen maar waarbij je anderzijds wel lekker op de stek van jouw keuze kunt plaatsnemen. Kwestie van keuzes, gezien het resultaat (en vooral gezien de voorgaande resultaten) was dit wel de juiste keuze denk ik.

Door vakantie, gebrek aan lidmaatschap, bruiloften/feestjes en gewoon een keertje ‘even geen zin’ begonnen we de wedstrijd met 9 teams waarvan er gedwongen door omstandigheden gaandeweg de wedstrijd nog 1 moest afhaken. Alle teams waren weer (ruimschoots) op tijd aanwezig, voor sommigen begint dit weekend zelfs al op de vrijdagmorgen wat aangeeft hoeveel plezier zij hierin hebben. Het weer werkte dan ook wel weer mee, het was prachtig weer met zon en een aangename temperatuur. Ook qua vangsten starten de meeste teams al snel erg voortvarend, kort na de start om 17:00 uur rolde de eerste vangstmeldingen al binnen. Weliswaar niet bij ieder team en bij de ene wat meer dan de andere maar er werd wel gevangen.

Er zouden bij deze wedstrijd 2 tussenstanden bekend gemaakt worden (op de zaterdagochtend en de zaterdagmiddag) en menigeen keek daar toch wel een beetje naar uit. Het maakt duidelijk waar je op dat moment staat: moet de beuk erin of kan je voorzichtig al een beetje achterover leunen??

In de GroepsApp was het weer gezellig als vanouds maar niemand liet, wat de vangsten betreft, het achterste van de tong zien. Wel heel veel melding van brasem maar voor een betrouwbare indruk zou er dus echt gewacht moeten worden op de eerste officiële tussenstand. Toen deze online kwam bleek dat 1 team al een behoorlijk gat geslagen had. Het Team van Don en Marc stond met 12 vissen al fier aan de leiding, reden genoeg voor een klein feestje:

op de 2e plek kwamen Rody en Jesse met 7 vissen, Koen en Ralph stonden 3e met 4, Wim en Sil waren op dat moment 5e met 3 vissen en Jos en Paul 6e met 2 vissen. Wilco en Harry stonden met 1 vis op de 7e plek en 2 teams waren nog ‘visloos’. De volgende tussenstand kwam in de avond, zou die nog een grote verschuiving laten zien?

Hoewel de deelnemers onderling dus geen actuele vangstmeldingen van anderen kregen, kreeg ik als organisatie ze deze wedstrijd wel en het resultaat was opvallend: er werd overdag gewoon helemaal niks gevangen, slechts 2 vissen in de ochtend. Bijna geen enkel team kreeg dus vis op de mat, hoe opmerkelijk is dat dan? Dat betekende wel dat voor de plaatsen 2 t/m 9 alles nog mogelijk was en er zeker nog wat punten voor de competitie te scoren waren. Deze keer hebben we trouwens geen tussentijdse prijsjes eruit gedaan omdat gebleken is dat niet iedereen dag en nacht op zijn smartphone kijkt en eigenlijk is dit wel zo rustig. Door de organisatie is gekozen voor een prijsuitreiking middels de populaire maar zeker ook unieke BingoApp.

Ondertussen kwamen er wel foto’s binnen die de verveling uitstekend illustreerden, je vindt de 2 hoogtepuntjes hieronder:

Het publiceren van de 2e tussenstand was voor de meesten dan ongetwijfeld ook wel een verademing, niemand had gevangen dus alles lag nog open. Ik weet zeker dat de meeste teams hierdoor weer vol enthousiasme de 2e nacht ingingen. Er was zeker nog wel iets te halen, óók voor degenen die nog op nul stonden. Zelf zagen wij ook kansen om nog wat te stijgen in het klassement, dus alles voor zonsondergang even op de kant, vers en ander aas voor de nacht eraan en gaan met die banaan. Toch bleef de 2e nacht ook relatief rustig, alleen het team van Don en Marc en het team van Rody en Jesse ving nog een aanzienlijk aantal vissen. Grote verschuivingen waren er dan ook niet maar niemand die dat wist. Een enkeling probeerde er bij mij nog wel wat uit te krijgen maar hij zou beter moeten weten: ik ben er een meester in om onzekerheid op slinkse wijze te voeden en dat deed ik dan natuurlijk ook whahahahaha.

Inmiddels is ook duidelijk dat Rody en Jesse weer gewerkt hebben aan een vlog, we kijken er naar uit en zullen, zodra deze online staat, de link uiteraard direct delen op onze Facebookpagina.

Daarnaast waren er ook nog 2 bijzondere vangsten die nog even gemeld moeten worden: Rody ving een enorme roofblei en Marc een mooie snoek, over diversiteit hebben we in de polder weinig te klagen. Ze tellen uiteraard, net als de vele brasems die gevangen zijn, niet mee voor de wedstrijd maar ze zijn zeker de moeite waard om even in dit verslag op te nemen.

Op de prijsuitreiking was het eigenlijk vooral spannend wie er nou uiteindelijk gewonnen had, maar natuurlijk begonnen we eerst met de randzaken. Eerst even kijken wie de beste vangstprognose voor deze wedstrijd had gedaan, en deze keer was het wederom Harry. Wel knap hoor, de eerste keer slechts 5 vissen ernaast, de 2e keer exact goed gegokt en deze keer maar 4 vissen ernaast. De waardebon van Raven Fishing van 25 euro heb je dan ook zeker verdiend, van harte gefeliciteerd ermee en koop er wat leuks voor!

Vervolgens gingen we de score lijst af, te beginnen bij de blankers (jammer jongens), en langzaam door naar de climax: wie was de winnaar van “De Marathon Nieuwe Stijl 2017”? Ik denk dat ze het zelf wel wisten maar het definitieve woord moest er nog wel even uit en het kwam uiteindelijk dan ook. De winnaars van “De Marathon Nieuwe Stijl 2017” van de KCA zijn geworden:

Don en Marc  met het respectabele aantal van maar liefst 18 vissen.

Geen enorme prijzen, maar wel voor beide een Nash ‘Bug’ set, een waardebon van 10 euro van Raven Fishing en daarnaast het voorrecht om als eerste een prijs van de mooie prijzentafel te kiezen. Bewaar die waardebon maar om bij de finaleprijs te leggen want die kan jullie eigenlijk niet meer ontgaan. De enige vraag die nog rest is: wie van jullie tweeën wint “De Heerema Schaal”?

Op de tweede plaats eindigden Rody en Jesse met 11 vissen, toch netjes gedaan. Ralph en Koen werden met 6 vissen 3e. Jos en Paul eindigden met 5 vissen op de 4e plek, Wim/Silvester en Harry/Wilco eindigden op een gedeelde 5e plaats. Eddy en Sjoerd werden 6e, Mario en Marco eindigden als 7e. Ricardo en Mathijs moesten helaas voortijdig afhaken.

Het enig wat nog restte was het Bingospelletje voor de prijzen die er uiteindelijk allemaal uitgingen. Ik moet wel met het schaamrood op de kaken even een misstap opbiechten: Bossche Boilies had geheel belangeloos een mooie prijs beschikbaar gesteld in de vorm van een waardebon en ik ben die gewoon helemaal vergeten. Triest, excuses, het zal de vermoeidheid geweest zijn. Maar de waardering voor dit gebaar blijft staan uiteraard!!

Uiteindelijk gingen alle deelnemers tevreden en met een leuke prijs naar huis, iedereen had een heerlijk weekend gehad. Wat rest is “Best Team Ever” een solo of koppelwedstrijd op zondag 15 oktober en vissen op de plek van jouw keuze. Hopelijk zien we elkaar dan weer.

Jos.