018

Op zaterdag 13 augustus was het dan zo ver, de eerste editie van de “Commercial Carp Challenge”, in de volksmond inmiddels bekend als de “CCC”, op de Commercial Lakes van Toms Creek ging van start. Alle deelnemers waren mooi op tijd aanwezig en werden ontvangen met een kop koffie waarna de loting kon beginnen. In verband met een uniek doorschuifsysteem stonden er op de lootjes 2 steknummers: eentje voor het ochtenddeel én eentje voor het middagdeel. Na de pauze schoven alle deelnemers namelijk 7 plaatsen op zodat je niet de hele dag op dezelfde stek zou zitten. Zeker wanneer het per ongeluk bij jou niet loopt is dat wel een slim en prettig idee.

0001

Al met al werd er overal gevangen, op de ene plek wat meer dan op de andere maar iedereen had vis en daar gaat het natuurlijk om. Dat is ook wel het leuke op Toms Creek, zelfs wanneer je daar voor de eerste keer komt is ‘blanken’ eigenlijk bijna niet mogelijk. Totaal werden er in het ochtenddeel 57 vissen gevangen, u vind het volledige overzicht onderaan de pagina.

0002

Na het eerste deel werd er gepauzeerd en verscheen ons aller Daphne (links op de foto) samen met haar collega met de snacks. Ook dat is werkelijk top geregeld bij Tom’s, deze keer liep het door een foutje van de organisatie (ook ik word een dagje ouder) qua tijdstip niet vlekkeloos maar uiteindelijk kwam alles door de inzet van de dames en de hulp van Wilco en Harry gelukkig toch nog goed. Volgend jaar regelen we het iets anders, komt zeker goed.

0003

Na de pauze begon iedereen vol goede moed aan het tweede wedstrijddeel, de vangsten van de voorgangers waren overal wel bekend en voor sommigen was dat een opsteker, voor anderen was het vooruitzicht iets minder. Feit blijft dat alles proberen belangrijk blijft op Toms Creek, de vissen zwemmen immers niet allemaal tegen het eiland aan. Vissen naast de steiger was deze wedstrijd niet toegestaan, hiervoor is 1 officiële waarschuwing uitgedeeld (zoek het korreltje zout) en het begrip vissen ‘vóór de steiger’ heeft ook nog iets meer toelichting nodig. Waar deze regel echter vooral voor bedoeld was, was dat degene die een mooie hoek naast de stek hadden dáár niet gingen vissen. Dat geeft namelijk wel heel veel voordeel tegenover de anderen en dat is verder helemaal goed gegaan. Uiteindelijk kwamen er het tweede gedeelte 80 geldige vissen uit, de middag was dus qua aantal beter dan de ochtend.

0003a

Na afloop verzamelden we op het terras voor de prijsuitreiking en de evaluatie. Puntje voor de evaluatie was of visjes kleiner dan 20cm mee moesten tellen of niet, democratisch werd besloten dat deze ook de volgende keer niet meedoen. Het tijdspad behoeft nog een enkele aanpassing en dat is al geregeld, maar verder alleen maar tevreden geluiden en dat is mooi natuurlijk.

Uiteindelijk konden we dan overgaan tot de bekendmaking van de winnaar, en dat bleek uiteindelijk Aalt Smit te zijn. Hij heeft over de hele wedstrijd 17 vissen gevangen en dat is een uitstekend resultaat.

0004

Hij ontving de waardebonnen van Raven Fishing á 30 euro maar natuurlijk ook de schitterende wisseltrofee. Nogmaals gefeliciteerd Aalt, kijken of je die trofee de volgende keer weer kunt verdedigen.

0005

De tweede plaats was voor Mario de jonker die met 17 vissen goed aanhaakte. Hij won waardebonnen á 30 euro van Toms Creek en kan de komende keren dus gratis vissen daar. Ook Mario van harte gefeliciteerd uiteraard.

0006

Derde van de “CCC” werd Paul Maasen (waardebonnen van Raven Fishing á 20 euro) voor de vierde en de vijfde plek moest een korte Bingo gespeeld worden met Floris Bos en Marco vd Wal die uiteindelijk werd gewonnen door Floris. Voor hem waardebonnen á 20 euro van Toms Creek, Marco werd dus 5e en ontving een waardebon van Raven Fishing á 10 euro. De laatste prijswinnaar was Jeroen Rosier, hij won een waardebon van Toms Creek á 10 euro. Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd.

De foto’s van de deelnemers alsmede een volledig vangstoverzicht vindt u hieronder. Tot zover de “CCC”, wordt volgend jaar zeker weer vervolgt.

0007

0008

0009

0010

21-8-2016 9-30-03