Op zaterdag 13 mei 2017 stond alweer de 2e wedstrijd van de Commercial Carp Challenge (CCC) van onze vereniging op het programma. Deze 2e wedstrijd werd gevist op karpervijver ‘De Biesbosch’ bij Werkendam. In eerste instantie was gekozen voor vijver nummer 3, maar nadat we wat informatie hadden ingewonnen bleek dat daar vooral de grotere vissen (tot 8 kilo) zouden zitten. En dat is, door het lichte materiaal waar wij mee vissen, misschien toch niet zo handig, waarschijnlijk zouden wij dan beter af zijn met vijver nummer 2. Na een korte inventarisatie onder de deelnemers bleek dat inderdaad een meerderheid een voorkeur had voor vijver 2 en na telefonisch overleg met de beheerder bleek omruilen geen probleem. Achteraf zeker wel een juiste keuze: vijver 3 zou wat krapjes zijn voor de 12 man die oorspronkelijk mee zouden gaan, op vijver 2 was dat wel te doen. Uiteindelijk gingen we wegens omstandigheden met 10 man die kant op dus iedereen had zeker voldoende ruimte om lekker te kunnen vissen.

We vertrokken in colonne omstreeks 6.45 uur uit Almere en na een goed uurtje rijden arriveerden we op de parkeerplaats bij het complex. Uiteraard weer veel te vroeg, voordeel was dat we op de parkeerplaats alvast de loting konden doen en nog even afspraken konden maken m.b.t. het rouleren van de stek. In de pauze zou iedere deelnemer 2 plaatsen opschuiven zodat 8 van de 10 deelnemers een kopstek ter beschikking hadden en de kansen enigszins gelijk zouden zijn.

Nadat de poort openging hebben we ons even netjes gemeld en de betaling voldaan, daarna nog even snel wat aanwijzingen m.b.t. de regels aldaar ‘opgesnoven’ en vervolgens konden we naar de stek. Althans, dat was het plan. Een stevige hoosbui deed de meeste deelnemers besluiten om toch nog maar heel even te wachten. Na deze bui zou het droog blijven, en zodra het ergste geweest was vertrok iedereen naar de waterkant. Het grootste gedeelte van de dag bleef het inderdaad droog.

Al snel na het startsignaal kwamen de eerste vissen op de mat, over het algemeen vissen van een leuk formaat voor op de method feeder en alle vissen zagen er prima uit. Mijn beide buren hadden al redelijk snel vis op de kant, zelf moest ik helaas iets geduldiger zijn maar uiteindelijk kwam er ook bij mij vis op de mat. Overal werd gelukkig wel gevangen, de ene ving wat meer dan de ander maar een ‘blank’ was deze keer, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, voor niemand weggelegd gelukkig. Leuk voor de deelnemers, maar ook leuk voor de competitie uiteraard. Overigens zijn deze vijvers voor mindervaliden ook prima te bevissen al zorgt het grindpad wel voor een pittige ritje naar de vijver toe.

Om 12: 15 uur was het pauze, wel wat lastig om je hele hebben en houden op te pakken en 2 stekken verderop de boel weer neer te zetten, maar om zoveel mogelijk deelnemers op een kopstek te krijgen was het wel zo eerlijk. Grappig genoeg bleek echter dat, zeker in het tweede deel, de vissen gewoon vanaf het midden kwamen. Maar goed, als je alles van tevoren weet ………

Om 13:00 uur begonnen we aan het tweede wedstrijdgedeelte en al snel werden de eerste vissen weer gevangen. Spiegeltjes, schubkarpers en zelfs een graskarper werden voor een korte tijd even uit de vijver gevist. Omdat we op ‘aantal’ vissen konden de vissen wel direct na de vangst weer teruggezet worden, dat is voor de vissen wel zo prettig lijkt mij.

Over het weer mochten we zeker niet klagen. We hielden de buienradar nauwlettend in de gaten en hoewel we overdag heerlijk weer hadden leek het er sterk op dat we de wedstrijd niet ‘droog’ zouden uitzitten. Einde wedstrijd was om 16:30 uur gepland, maar de buienradar beloofde een natte verassing rond 16:00 uur. En dat klopte helaas: het werd een stevige bui, dus dat werd alles nat inpakken en nat mee naar huis nemen. Vervelend maar het is niet anders ……….

Om 16:30 uur was de wedstrijd afgelopen en konden we gaan inpakken, gelukkig was op dat moment de bui precies weer over. Snel alle natte zooi naar de auto brengen en nog even richting het terras voor de prijsuitreiking en vooral ook om te zien wie de winnaar van deze 2e wedstrijd was. Er waren 2 deelnemers (Rene en Marcel) die lekker hadden gevangen (zeker in de middag) maar omdat je eigenlijk de hele dag gefixeerd naar je top zit te kijken heb je geen idee hoe het nou precies bij de anderen ging.

Nadat de scores verwerkt waren bleek dat er 2 kanshebbers waren voor de dagwinst, dat waren zoals verwacht Rene en Marcel. Nadat de spanning een klein beetje was opgevoerd kwam het hoge woord er dan toch uit: Rene de Leeuw was de winnaar van deze 2e CCC wedstrijd, van harte gefeliciteerd!!

De 3e plek werd een gedeelde, Don en Mario moesten daarom even een kort Bingo spelletje spelen om te bepalen wie de waardebon á 10 euro van Raven Fishing in ontvangst mocht nemen. Uiteindelijk bleek Mario de gelukkige. Marcel Kat werd dus 2e en won waardebonnen ter waarde van 20 euro, Rene won waardebonnen á 30 euro en mocht bovendien ook de mooie wisseltrofee deze keer mee naar huis nemen.

Het was weer een geslaagde dag, we hebben in deze competitie nog 2 wedstrijden te gaan. De volgende wedstrijd is op 16 juli op de visvijvers van ’t Mun’ in Appelthern (vlakbij Nijmegen), er kunnen nog 2 liefhebbers mee dus als je een keertje mee wilt doen, stuur dan snel een berichtje.

Wil je nog weten hoe de einduitslag was en hoe de stand in de competitie is? Al deze info vind je via deze link. Tot de volgende wedstrijddag dan maar!