000

Vandaag, 12 november 2016, zijn er weer projectspiegeltjes uitgezet op het Gooimeer als onderdeel van het Spiegel Karper Project Zuidelijke Randmeren (SKP ZRM). Dit project wordt mede gefinancierd door onze HSV, uiteraard waren wij dan ook net zoals de afgelopen jaren weer bij de uitzetting aanwezig om oude bekenden (met name Joris en Rene) te ontmoeten, maar vooral ook om een helpende hand te bieden.

001

Het is natuurlijk een aanzienlijk klusje en vele handen maken, ook hier weer, licht werk. Als uitzetlocatie was de haven van Huizen gekozen, en hoewel het frisjes was was het prima te doen, we hebben wel eens koudere uitzettingen meegemaakt. Dat was dus een meevaller, bovendien was er ook bij deze uitzetting weer de nodige belangstelling wat ook steeds toch weer leuk is.

002

De vissen arriveerden redelijk op tijd en snel werden ze in afwachting van het wegen en fotograferen tijdelijk ondergebracht in 2 zwembadjes.
003

Dat was snel gebeurt, vervolgens moesten de taken even verdeeld worden en moest iedereen voor de meest makkelijke werkwijze ven zijn draai vinden maar al snel konden de eerste vissen uit de badjes gehaald worden en naar de weeg en fotografeer plek gebracht worden.

004

005

Met vereende krachten werden op deze manier snel en vakkundig de 152 mooi beschubte spiegeltjes gewogen, gefotografeerd en vervolgens uitgezet. Al met al was het in een goede anderhalf uur geklaard en konden alle vrijwilligers weer snel de kachel gaan opzoeken.

Ook deze visjes zullen de komende jaren weer uitgroeien tot mooie dertigers (en zwaarder), dankzij de inzet van enkelen kunnen velen nu, maar zeker ook in de toekomst mede door deze uitzetting, op de Randmeren hun PR vangen. En mocht je deze mazzel hebben, meld je hem dan ook even terug zodat de monitoring ook succesvol blijft? Terugmeldingen graag bij voorkeur via jorisweitjens@upcmail.nl, maar als dat niet lukt kan het natuurlijk ook via onze HSV. En tot slot vindt u fotoverslagen van eerdere uitzettingen én een stukje historie via deze link.

006