Helaas is door alle Corona ellende óók de “Commercial Carp Challenge”(CCC) al 2 seizoenen op rij in het water gevallen en dat is jammer: misschien niet ieders visserij, maar onwetendheid speelt hier een rol want het is echt een ontzettend leuke manier van vissen. Je hebt wel aangepast materiaal nodig wat overigens prima betaalbaar is, je vist standaard weerhaakloos met enorm kleine en dunne haakjes (en verspeelt nagenoeg niks) en op goeie dagen is het echt ‘werken’. Leefnetten doen we bij HSV Almere bij voorkeur niet aan, we vissen daarom gewoon op aantal.

Kort geleden waren we na lange tijd van afwezigheid weer eens met 4 man present op Toms Creek voor een ochtendsessie. Vissen is weliswaar leuk, maar een soort van competitie-element maakt het mijns inziens toch net even leuker. Vooraf hadden we besloten wat korte wedstrijdjes achter elkaar te vissen en 2 euro in de pot te doen: wie de meeste potjes won kreeg de 8 euro en kon dus met maar liefst 6 euro winst huiswaarts. Bij een gelijk spel bedachten we ter plekke een ‘sudden death’ beslissing, en die hebben we uiteindelijk ook moeten toepassen. Mario en Marco moesten het doen, helaas verspeelde Mario zijn vis (zal de spanning zijn geweest want dat gebeurt hem eigenlijk nooit) en Marco kreeg de zijne wel in het net.

Marco won daarmee de ‘wedstrijd’ en ging met de poen huiswaarts. Grappig: we waren allemaal razend enthousiast over het concept wat ik vervolgens met input van de mannen verder heb uitgewerkt. Een week later hebben we een testsessie gevist met 7 man conform de bedachte regels en met achteraf een evaluatie.

Eindelijk kon de toeter weer eens uit het stof gehaald worden, en dat getoeter (korte signaaltjes, dankjewel Yfke) trok zeker de belangstelling van de andere aanwezigen die het toch leuk vonden om het geheel gade te slaan. Een speciaal hiervoor aangeschafte kookwekker bleek overigens een enorm handig hulpmiddel voor de organisatie en eigenlijk liep alles direct al bijzonder gesmeerd.

Uiteindelijk hadden we 7 potjes (legs) nodig om een winnaar te hebben (top Rene!), was het nog even lachen om Paul die zijn hengel naar de bodem zag vertrekken (ineens is die klap op de hengel daar) en was de hilariteit nog veel groter toen een andere visser deze hengel een half uur later weer ophaalde aan de haak van zijn eigen hengel. Zonder vis, wat het belang én voordeel van weerhaakloos vissen maar weer eens onderstreept! Als je voldoende spanning op de lijn houdt gaat de haak echt niet ‘lopen’ en verspeel je echt geen vis. Kwestie van weten hoe het moet, en dat is het enorme voordeel van de jeugddagen die we aldaar organiseren. Een goede basis leggen in de leeftijd dat deze super-enthousiaste jongelingen nog iets van een ouder persoon aannemen hahaha.


Dat was pech, hengel weg!
.

De geplande wedstrijd volgens dit nieuwe concept zit inmiddels al vol, eens kijken hoe het met ‘volle bak’ verloopt. Overigens zat het weer deze avond wel een heel klein beetje tegen …….