Inmiddels is het alweer 5 februari, momenteel is het buiten slechts 1 graad en er staat een ijzig windje. En hoewel de roofvissers onder ons zich in redelijke aantallen al langs de waterkant bevinden kom je nog weinig tot geen karpervissers tegen. Ik moet ook direct bekennen dat je mij ook nog niet aan de waterkant achter de karperstokken zult zien, en als er dan ook iets is waar ik blij van word is het wel dat ik “de Winterwedstrijd” heb vervangen door “Start of the Season”. Qua inhoud niet veel anders, maar het grote verschil is dat we nu de eerste wedstrijd pas in maart vissen i.p.v. januari of februari. Geen garantie voor hoge temperaturen (of vis) maar de kans op temperaturen rond het vriespunt zijn aanzienlijk kleiner geworden.

Overigens heb ik na een jaar afwezigheid wel weer de traditionele seizoenstart meegemaakt: ‘Carp Zwolle 2018’. Hoge entree, duur parkeergeld en weinig tot geen echte aanbiedingen maar toch weer leuk om een keertje te kijken. Veel bekenden gezien en sommige volkomen gemist, het was dan ook weer gezellig druk (en voor mij iets te warm).

Maar goed, de eerste wedstrijd uit onze competitie zit er dus alweer aan te komen, op zondag 25 maart (3 weken uitgesteld) trappen we af met “Start of the Season”. Alle wedstrijden, dus ook deze, worden gevist in de ‘Vrije Slag stijl’. Je zoekt dus zelf jouw stek en vist de wedstrijd met wie je maar wilt. Een paar kleine afspraken vooraf uiteraard maar dat valt allemaal wel mee. Wel is het zaak om jezelf zo ondertussen even definitief in te schrijven en het enorme (kuch) inschrijfgeld te voldoen zodat ik mij kan bezighouden met de voorbereidingen. Dit jaar trouwens geen buttons meer, daarvoor heb ik iets nóg creatiever bedacht, we blijven vernieuwen en verbeteren.

Wat ik ook graag nog even vermeld is dat we ook dit seizoen weer vissen voor een mooie goed doel. Voor iedere meetellende karper uit één van onze wedstrijden doneert onze vereniging 5 euro aan “Het Vergeten Kind“. Nóg een reden dus om in 2018 alles uit de kast te halen.

Afijn, ik hoop weer veel vertrouwde maar ook nieuwe gezichten te zien en reken erop dat het weer een leuke en spannende competitie wordt. Ik zie jouw aanmelding dan ook graag tegemoet.