Op zondag 25 maart was het, nadat de wedstrijd eerder door ijsvorming was uitgesteld, dan eindelijk toch zo ver: onze eerste wedstrijd uit de karpercompetitie, “Start of the Season 2018”. Dat uitstellen had helaas wel gevolgen voor 1 deelnemend team wat op de nieuwe datum verhindert was, aan hun werd daarom de mogelijkheid geboden om het toch op 5 maart tussen de ijsschotsen te proberen. Dat hebben ze gedaan, helaas zonder resultaat maar over het weer mochten ze gelukkig niet klagen.

Vervolgens was het dus 3 weken later de beurt aan de rest van het deelnemersveld. Het zou volgens de voorspellingen redelijk weer worden, helaas was het de afgelopen dagen nog wel koud geweest en zou de watertemperatuur zeker niet boven de ‘kritische’ 10 graden komen. Het zou daarom waarschijnlijk ook niet meevallen om een karper te vangen. De motivatie was er gelukkig bij de deelnemers wel, zelfs ik ben 2x wezen voorvoeren en dat wil toch wel wat zeggen. Had het resultaat? Dat lees je verderop wel ……..

Bijna alle deelnemers waren keurig op tijd aanwezig op de door hun gekozen stek, de angst was dat de omschakeling naar de Zomertijd (uitgerekend dit weekend dus) problemen zou geven maar de ellende bleef gelukkig beperkt tot 1 uurtje minder slaap. Voor zover ik weet heeft slechts 1 deelnemer (team DMH) zich nog een keertje omgedraaid met alle gevolgen vandien: Don ging nu alvast alleen naar de waterkant en eerder is gebleken dat dit een risicofactor kan zijn. Gelukkig ging het deze keer allemaal wel goed en eindigden we de wedstrijd wederom met hetzelfde aantal deelnemers als waar we mee begonnen. Daar mocht inderdaad op gedronken worden.

We waren deze wedstrijd overigens nóg een half uurtje eerder begonnen, dit wegens de start van de Formule 1. Er bleken enkele liefhebbers voor te zijn en omdat wij nou eenmaal iedereen graag tegemoet willen komen werd besloten de wedstrijd een half uurtje eerder te laten beginnen. Dat daar door de Zomertijd dus nog een uur bijkwam wist ik op dat moment nog niet maar goed, nog meer dus om in de toekomst rekening mee te houden: thuiswedstrijden Ajax, Zomertijd, feestdagen, Vaderdag, Moederdag en de F1. Iemand die denkt dat een wedstrijd organiseren een makkie is? Vergis je niet hahahaha

Maar goed, hoewel we door alle aanpassingen in het donker aan de waterkant arriveerden (lastig met uitvaren) was het deze dag gelukkig eigenlijk best wel aardig weer, de GroepsApp is altijd weer leuk maar met de vangsten bleef het wel opvallend stil. Pas om 9:40 kreeg ik een eerste vangstmelding (melden was deze keer niet verplicht) van Jesse, er was in ieder geval ergens vis op de mat.

Verder bleef het stil wat niet direct betekende dat er verder niks gevangen werd maar dat vermoeden kregen we zo ondertussen wel. Ook bij ons bleven de wakers roerloos hangen. Ondertussen vroeg een team al toestemming om te mogen verkassen, hun stek was een ‘drijfvuil circus’ en dat is inderdaad niet fijn. Ook zij vertrokken daarom richting een brug over de Lage Vaart. Later op de dag was er nog een team wat het nog even elders wilde proberen, het bleek allemaal niet te helpen.

Ik moet trouwens wel bekennen dat ik van team DMH zeker wel wat vis verwacht had. Ze visten op dezelfde stek als afgelopen jaar en hebben deze, naar ik via-via heb begrepen, veelvuldig doch strategisch aangevoerd. Helaas viel het dus ook bij hun zwaar tegen hoewel Marc en toch nog eentje wist te verschalken.

Zou het de kou zijn of loopt de visstand gewoon enorm terug, ik weet het niet. Wij hebben zelf in ieder geval van alles geprobeerd, misschien was de stek toch niet de juiste keuze of misschien is het gewoon toch nog te koud. Wel kwam er in de middag nog een 2e vangstfoto van Jesse, daar werd in ieder geval wel gevangen.

Langzaamaan liep de wedstrijd naar het einde toe en maakten wij ons op voor een vertrek naar de kantine van de manege voor de prijsuitreiking. Wel leuk dat bijna iedereen weer bij de prijsuitreiking aanwezig was, onder het genot van een drankje en een snack werden de ervaringen uitgewisseld. Je wordt er enorm rozig van maar gezellig is het toch iedere keer zeker wel weer. Ondertussen kon de jury de vangstgegevens verzamelen (dat was een makkie) en verwerken waarna we konden overgaan tot de prijsuitreiking.

de vangstmeldingen bleven (zoals ik ondertussen al dacht) inderdaad ook deze wedstrijd weer ver onder de maat. Zoals eerder gemeld had Marc van team DMH er 1 gevangen en Jesse van Team Karperjunkie had er uiteindelijk inderdaad 2 op de mat gekregen. Gezien de omstandigheden een prima resultaat. Jesse heeft ook nog een verhaaltje over hun voorbereiding op Facebook gezet, altijd leuk om even te lezen. U vindt zijn verhaal via deze link. Deze matige uitslag is overigens geen echt succes voor het goede doel waar we voor vissen: deze wedstrijd heeft voor “Het vergeten Kind” slechts 15 euro opgebracht. Reden temeer om dat de volgende wedstrijd wel even recht te trekken uiteraard!

Met hun 2 vissen werden Jesse en Rody dus verdiend de winnaars van “Start of the Season 2018” en scoorden zij de eerste 10 punten uit de competitie. Goed gedaan mannen, van harte gefeliciteerd met dit uitstekende resultaat! Overigens heeft Rody wederom een leuk filmpje over ‘hun’ wedstrijd op You-tube gezet, je vindt het via deze link en het is zeker de moeite waard om het even te bekijken.

Team DMH werd 2e en verdiende daarmee 9 punten, de overige deelnemers konden hun ‘afschrijver’ direct al noteren ,et weliswaar allemaal toch 2 punten voor de moeite ?. We hadden trouwens ook deze keer de deelnemers vooraf weer om een prognose van de vangsten gevraagd, uiteindelijk was Robin degene die er het dichtste bijzat met zijn gok van slechts 1 vis. Deze sombere voorspelling kreeg dus toch nog een vrolijk vervolg: hij ging met een grote fles Bacardi naar huis.

Tot slot hadden we nog een leuke prijsverloting , wederom mogelijk gemaakt dankzij aan onze sponsor ‘Raven Fishing’ en de bijdrage vanuit de HSV, een aantal deelnemers ging daarom toch nog met een leuk aardigheidje naar huis. De BingoApp kwam ook deze keer weer goed van pas, dat blijft toch een geweldige uitkomst voor dit soort gelegenheden.

Maar goed, het zit er weer op, de foto’s van de prijswinnaars vind je hieronder nog. Wij kijken inmiddels alweer vooruit naar de volgende wedstrijd: “De Vrije Slag 2018” van vrijdag 8 t/m zondag 10 juni. Hopelijk zie ik jullie dan allemaal weer, en wie weet sluiten er ook nog wat nieuwe gezichten aan? Jullie zijn van harte welkom.