Op zondag 26 maart stond de eerste wedstrijd uit de karpercompetitie op de agenda: “Start of the Season 2023”. Een dagwedstrijd vroeg in het jaar, doorgaans heb je dan wel lekker weer maar de voorspellingen voor deze dag waren uiterst somber. Een donkere wolk met 3 druppels en een stevige wind stond vermeld op Weer-online, dan weet je het wel.

We zouden deze wedstrijd starten met 9 teams maar helaas moest 1 team voortijdig afhaken en dat is jammer. Van een ander team wat graag mee had willen doen was al langer duidelijk dat deelname geen optie was, uiteraard wens ik beide heren óók vanaf dit podium enorm veel sterkte en een voorspoedig herstel toe zodat ze er hopelijk in juni weer bij kunnen zijn!!

Terug naar de wedstrijd: met dank aan Rody hadden alle teams weer een button ontvangen waarmee de gevangen vis op de foto moest en dat was toch wel weer erg leuk natuurlijk. Bij aanvang wedstrijd werd in de GroepsApp duidelijk hoe deze button geldig gemaakt moest worden: rechtsonder een hoek eraf knippen en klaar. Tegelijk maar even een printje van de buienradar erbij: het zag er echt bijzonder slecht uit.

Ondanks dat verschenen alle deelnemers goed gemutst aan de start en de eerste vis verscheen al vrij snel op mijn telefoon. Het was Jesse met een prachtige spiegel, een supergave vis die uiteraard netjes gemeld wordt bij de Matching Community via: https://www.hsvalmere.nl/bcwa/spiegelkarpers-melden-bij-de-matching-community. En omdat hij zo mooi is hieronder de foto:

Sowieso kwamen er best wel snel wat meldingen binnen, het leek dan ook een goede dag te worden. Net als de voorgaande wedstrijden konden de deelnemers weer vooraf een prognose doen van de vangsten, die varieerde van 7 tot 40 vissen. De meningen waren behoorlijk verdeeld. Zelf gokte ik redelijk zuinig en met succes zou later blijken.

Rond het middaguur zat de stemming er bij de meeste deelnemers nog steeds goed in, iedereen was blij dat er eindelijk weer een karperwedstrijd was georganiseerd (we hebben zelfs 1 deelnemer uit Groningen) en ondanks dat het frisjes was hoorde ik daarover eigenlijk weinig klachten. Het regenfront zag er wel nog steeds zorgwekkend uit, al leek het er steeds meer op dat de regenbuien rondjes draaiden en Flevoland nét niet zouden raken. Zelf had ik op dat moment nog geen piepje gehad, tijd voor tosti’s ……..

Rond een uur of 11 waren er 7 vissen geland, dat is natuurlijk niet wild maar omdat het best nog wel koud is, is dat misschien ook niet zo slecht. Hopelijk zouden er in de middag nog wat vangsten bijkomen. Het begon er wel steeds meer op te lijken dat we het droog zouden houden, het regenfront lag nog steeds redelijk stil en verschoof eigenlijk nauwelijks.

Ook de Lage vaart lag er, nadat er in de ochtend een redelijke stroming stond, rustig bij. Qua vangsten gebeurde er weinig, er werden totaal nog 5 vissen bijgevangen wat de eindstand op 12 vissen bracht. Omgerekend betekent dit dat we deze dag de eerste 60 euro voor Stichting Opkikker bij elkaar hebben gevist, Om 16:00 uur was de wedstrijd afgelopen en konden we verzamelen in de manege te Almere Buiten voor een drankje en de prijsuitreiking. We hadden het de gehele wedstrijd droog gehouden, dat had niemand verwacht en dat was zeker een meevaller.

Nadat alle scores gecheckt waren bleek dat Timmo en Niels uiteindelijk de meeste vissen hadden gevangen, met 4 vissen waren zij de winnaars van “Start of the Season 2023”!

Op de 2e plek kwam Jeroen & co met 3 vissen, de 3e plaats was een gedeelde met 2 vissen door Robin/Dennie en bas/Dennis en op de 4e plaats met 1 vis Jesse/Rody. De overige deelnemers gingen met een blank naar huis, het is niet anders. Hiermee zijn de eerste punten in de competitie vergeven, u vindt de tussenstand via deze link: https://www.hsvalmere.nl/kca/competitie-2023

Voor iedere deelnemer was er deze wedstrijd weer een prijsje beschikbaar dus niemand ging met lege handen naar huis. De beste prognose was overigens van mijzelf, ik gokte op 11 vissen en het werden er uiteindelijk 12. Een flesje Bacardi ging daarom met mij mee naar huis.

En daarmee was de wedstrijd afgelopen, op naar de volgende. Dat is “De Vrije Slag”, een meerdaagse wedstrijd van 2 t/m 4 juni. Meer info vind je via https://www.hsvalmere.nl/kca/back-in-business-de-karpercompetitie-2023

Zin om mee te doen? Je bent van harte welkom!!