Op zondagmorgen 10 november 2019 is er weer een karperuitzetting gedaan bij Huizen t.b.v. het spiegelkarperproject Zuidelijke Randmeren. Er zijn deze keer 260 vissen uitgezet waaronder 60 edelschubs. Sponsoring door onze HSV was deze keer niet nodig, Sportvisserij MidWest Nederland heeft de kosten op zich genomen en dat is mooi want dan weten we in ieder geval waar een deel van de opbrengsten van 3e hengel en nachtvistoestemmingen naartoe gaan. Leuk trouwens dat er weer de nodige belangstelling was, top!

De vissen waren afkomstig van EDKO-vis en zijn ter plekke door de vrijwilligers weer teil voor teil ‘verwerkt’: gefotografeerd op de plank en uitgezet dus. Dat kost wel even tijd en energie, maar hoewel er drie zwembaden waren klaargezet had men die achteraf helemaal niet nodig!

In de tijd dat de ene vis gewogen werd had men de voorgaande karper al gefotografeerd en uitgezet, dat teamwerk gaf als resultaat dat de vissen met volledige monitoring (en zo hoort het ook!!)n binnen 2 uurtjes waren uitgezet. Het bestand op de Zuidelijke Randmeren is dus weer een beetje mooier geworden!!

Geïnteresseerd in een overzicht van alle uitzettingen op deze wateren? U vindt hem via deze link.