In het weekend van 4 t/m 6 juni konden karpervissers van HSV Almere een bijdrage leveren aan Stichting “opkikker” door karpers die zij wisten te vangen bij ons te melden waarna voor iedere karper 5 euro door de vereniging gedoneerd werd. Een mooie uitdaging voor een prachtige stichting, hoe mooi is dat.

Zo’n 20 karpervissers hadden zich aangemeld en al snel werd duidelijk dat zij onze oproep om voor het goede doel zoveel mogelijk karpers te vangen bijzonder serieus namen. Er werden opvallend veel karpers gevangen, weliswaar vooral op de hotspots van dit jaargetijde (uitstekende stekkeuze heren) maar ook elders werden de nodige karpers gevangen

Vaststellen wie de grootste bijdrage had geleverd was deze keer niet moeilijk en het was ook geen nek-aan-nek race met andere deelnemers, Diego en Timmo hadden een uitstekende stek gekozen waarbij zij ongetwijfeld geholpen werden door de paai. Zij zaten daar klaarblijkelijk op precies het juiste moment en wisten samen maar liefst 52 vissen aan te melden, ongekend!! Zij hebben daarmee de grootste bijdrage aan stichting “Opkikker” geleverd én hebben daarmee een plaats in de ‘hall of Fame’ dubbel en dwars verdiend.

Met enige afstand volgden Robin en Dennie die we inmiddels kennen als succesvolle deelnemers aan onze wedstrijden uit de voorgaande jaren en die ook nu toch een bijzonder mooi aantal van 28 vissen wisten te vangen.

Daarna waren Rody en Wouter het meest succesvol voor het goede doel, zij wisten samen met 20 karpers een mooie 100 euro bij elkaar te vissen voor de “Opkikker”.

Zij werden op de voet gevolgd door Bas en Dennis met 19 vissen, waarbij Bas nog een mooie oude spiegel wist te vangen. (foto hieronder rechts). Maar ook Wesley wist een plaatje van een vis te landen die we daarom ook zeker even willen laten zien (hieronder links).

Ook andere deelnemers vingen hun vissen wel, met als gevolg dat de teller uiteindelijk bleef steken op maar liefst 153 karpers, ongerekend is dat 765 euro voor ‘Opkikker’. Daarnaast hadden de teams van Rody en Wouter, Bas en Wesley (foto onder) en Mario en ik 100% loodvrij gevist, wat nog een extra bedrag van 87,50 euro opleverde.

Totaal dus 852.50 euro voor Stichting “Opkikker”, een uitstekend resultaat en allen dank daarvoor. Hopelijk kunnen we dit bedrag met nog 2 wedstrijden (die hopelijk wél doorgang kunnen vinden) nog een extra boost geven.

Met Raven Fishing konden we nog een mooie deal maken zodat er voor de deelnemers, ondanks dat er geen inschrijfgeld was, in ieder geval toch nog wat waardebonnen beschikbaar waren. De meeste heb ik echter nog, niemand had kunnen voorspellen dat Zowel Max Verstappen als Louis Hamilton in Azerbeidzjan buiten de punten zouden eindigen waardoor de prijsvragen op dit vlak door niemand juist werden beantwoord.

Wat overbleef was de wedstrijd van Nederland tegen Georgië en de uitslag van 3-0 was door Wim juist voorspelt. Hij ontvangt hiervoor 20 euro aan waardebonnen van Raven Fishing.

Het was deze wedstrijd trouwens niet overal druk met drillen. Er waren 2 teams die niet verder kwamen dan 4 vissen en 2 deelnemers (waaronder ikzelf) wisten het gehele weekend überhaupt geen vis te landen. Maar ach, het belangrijkste is dat je een lekker weekend gehad hebt en ik heb begrepen dat een ieder het prima naar de zin heeft gehad. Hopelijk de volgende keer weer gewoon een wedstrijd, we zullen zien!!