Op vrijdagavond 3 september hebben we eindelijk weer eens een wedstrijdje uit de “Commercial Carp Challenge” (CCC) kunnen vissen. Gekozen werd voor een avondsessie op Toms Creek, waarbij gevist zou worden volgens een nieuw en kort geleden beproeft recept: ‘First at 7’.

Bijna alle deelnemers waren op tijd aanwezig voor de loting, en met behulp van de inmiddels wel bij velen bekende Bingo-App werden de steigers snel verloot. 2 Deelnemers zouden iets laten komen, voor hun werd een steiger uit de koker getoverd door Britt. Vervolgens snel naar de juiste steiger want de wedstrijd zou om 17:45 uur beginnen en een goede rustige voorbereiding is nou eenmaal het halve werk.

Nadat het startsignaal had geklonken wist iedereen weer dat wij er waren en konden de aasje snel te water, de eerste leg van 20 minuten was begonnen.

Na iedere leg van 20 minuten was het 5 minuten pauze en werden de resultaten van deze leg bij de organisatie gemeld. Opmerkelijk, van de 15 deelnemers waren er slechts 4 met vis. Ook op Toms Creek is het niet altijd een makkie, dat bleek ook deze avond wel weer. De 2e leg werden er 6 vissen gemeld, de 3e wederom slechts 4 en de 4e was met 8 vissen iets beter gelukkig. Na de 4e leg was er een iets langere pauze van 20 minuten en werd de wedstrijd aangevoerd door Jos met 3 punten, gevolgd door maar liefst 8 deelnemers met 1 punt.

In de 5e leg wist de enige dame van het gezelschap (onze Britt) een aardige slag te slaan met 4 vissen waarmee ze de koppositie overnam en in de 6e leg deelde ze met 2 vissen de punten met 2 andere deelnemers. In de 7e set viel het stil bij haar, maar omdat alle concurrenten hetzelfde probleem hadden behield ze de leiding in het algemeen klassement. In de laatste leg wist ze met een zwaar bevochten punt alsnog de volle winst binnen te halen. Britt was ‘First at 7″.

Enige minpuntje: het was toen al donker en vissen was eigenlijk bijna niet meer te doen zonder de juiste voorbereidingen (die we allemaal niet genomen hadden).

Vervolgens konden we snel opruimen in het donker en verzamelden we op het terras voor een drankje en de prijsuitreiking. Nadat de resultaten even kort doorlopen waren konden we Britt de wisseltrofee overhandigen én, omdat ze met 11 vissen het hoogste aantal had gescoord, de ‘pot’ met daarin 30 euro. Of eigenlijk 26, 2 deelnemers (waaronder ikzelf) waren de inleg vergeten mee te nemen. Dan denk je daarmee weg te komen maar binnen enkele minuten zat het tikkie in de App. Geweldig hahahaha.

Terugkijkend een zeer leuke wedstrijd, door de opzet ben je ook met een slechte start niet direct kansloos en dat maakt het voor iedereen leuker. Wordt zeker vervolgt, alleen de puntentelling en de naam zullen een kleine aanpassing ondergaan. Anders wordt het allemaal wat krapjes met de beschikbare tijd.

Volgende wedstrijd wordt ‘Koukleumen op de Steiger’. Of zoiets ……………