Op zondag 11 oktober hebben we “De Slag om Oktober 2020” gevist, de laatste wedstrijd uit een vervelend jaar. Gelukkig hebben we uiteindelijk toch nog 2 wedstrijden kunnen vissen waarbij de 1e een meerdaagse was (De Marathon 2020) en de 2e, op verzoek, een dagwedstrijd die weliswaar op voorhand gepland was maar er bijna bij ingeschoten was.

Maar goed, hij kon binnen de geldende regels doorgang vinden dus waarom zouden we dat niet doen toch? Hoewel de weersvooruitzichten dramatisch waren viel het uiteindelijk gelukkig toch allemaal best nog wel mee. Af en toe een bui maar er was zelfs op enkele momenten een heerlijk zonnetje. Koud was het zeker niet, al met al weer een mazzeldagje dus. Wat wel erg vervelend was, was de enorme stroming op de Lage Vaart.

Door de vele regenval van de afgelopen dagen kwam deze stroming niet geheel onverwacht maar was toch erg genoeg voor een team om af te haken. Sowieso hadden we door diverse omstandigheden gaandeweg de wedstrijd opvallend veel afhakers maar dat was deze keer even niet anders.

De vangsten waren helaas ook niet wild, het was Bas die de allereerste karper wist te landen waarmee hij een waardebon van Raven Fishing ontving. De volgende waardebon ging naar Jos, óók de eerste brasem was deze wedstrijd namelijk een aardigheidje waard. Een winde werd niet gemeld, die waardebon bleef daarom in de pocket.

Verder bleef het de gehele dag wel opvallend rustig met de vangsten. Her en der werd een visje gemeld en uiteindelijk waren het Rody en Jesse die op de valreep met een triple-rum het verschil konden maken. 3 vissen tegelijk, dat vraagt natuurlijk om een snel plaatje en bovendien was de wedstrijd, die tot dat moment gelijk opging met Bas en Dennis, wel beslist.

Zij bleven namelijk steken op 4 vissen, waaronder overigens wel een zeer mooie spiegelkarper zoals je hieronder kunt zien. Na afloop was deze vis ook nog goed voor een prijsje, en terecht.

Andere teams vermaakten zich deze dag vooral met kokkerellen en Rody kreeg het voor elkaar om deze wedstrijd tot 2x toe een nat pak te halen. Technisch gezien is het verboden om je op of in het water te begeven maar die regel vergt dus, gezien de omstandigheden, enige aandacht.

Een prijsuitreiking zat er deze keer door de combinatie van Corona én het tijdstip niet in, we beperkten ons daarom tot kadobonnen die binnenkort bij de winnaars terecht zullen komen. De winnaars van “De Slag om Oktober 2020” zijn Rody en Jesse, goed gevist en hopelijk zien we jullie in 2021 weer terug.