Zondag 15 oktober was de dag waarop vele beslissingen bij de KCA zouden vallen. Niet alleen bij de wedstrijd van deze dag (Best Team Ever) maar ook bij de fotowedstrijd, de strijd om de beste prognoses en niet te vergeten: de winnaar van de karpercompetitie en daarmee ook de Heerema Schaal.

Laten we maar bij het begin beginnen, “Best Team Ever”. Een koppelwedstrijd waarbij iedereen zijn eigen plek kon kiezen en de vervanger van ‘Single the Best’ die we geschrapt hebben. In je eentje vissen vindt niet iedereen zo leuk als we gedacht hadden dus flexibel als we zijn is daar een aanpassing op gekomen. Overigens wel nog steeds een dagwedstrijd, en hoewel je verwacht dat dit de nodige vissen (en euries voor Stichting Opkikker) op zou leveren viel dat toch wat tegen, ondanks de voortvarende start. Want terwijl mijn maatje en ik de hengels door de dichte mist nog niet eens hadden uitgevaren wist Rody al snel 2 vissen op rij te melden.

Dat beloofde nog wat, zeker toen wij, 10 minuten nadat we eindelijk ook konden uitvaren, de eerste vis al in het net hadden. Kort daarna wist ook Don een vis te melden, dat ging lekker …….

Maar weet je wat nou zo zorgelijk is? Daar bleef het ook bij. Er werd gewoon geen visje meer gevangen, raar maar waar. Het blijft opmerkelijk dat het op de Lage Vaart zo lastig is geworden om een karper te vangen, moeten wij ons aanpassen aan andere omstandigheden zoals helderder water of is de vis er gewoon niet meer? Ik krijg er geen hoogte van, duidelijk is wel dat het probleem niet alleen bij ons speelt. Oók bij de afgelopen wedstrijd van de ‘Topcompetitie Karper’ vielen de vangsten van karper behoorlijk tegen, maar ook brasems en windes verschijnen steeds minder vaak aan de oppervlakte. Nou vind ik dat niet het grootste probleem (sorry) maar opmerkelijk is het wel. Beangstigend bijna!

Overigens mochten we verder niet klagen: het was heerlijk weer met heel veel zon en een behaaglijk windje. En geen drupje regen, ook wel zo fijn. Wel veel bootjes waarbij wederom een ‘slepende roofvisser’ het voor elkaar kreeg de lijn van mijn maatje (ondanks het gebruik van toplood) op te pikken. Netjes opgelost maar misschien is even inhalen voor zo’n troller toch handiger? Of hij had ons niet gezien door de mist, dat kan natuurlijk ook. Maar veel meer opwinding was er niet, vlak voor het einde van de wedstrijd wist Jesse (het maatje van Rody) hun 3e vis te landen maar daar bleef het verder bij. Jammer!

Vervolgens was het verzamelen in het bowlingcentrum in Almere Buiten voor de prijsuitreiking. De deelnemers druppelden binnen en tussen alle drukte door kon de organisatie alle cijfertjes gaan verwerken. De winnaar van de competitie was eigenlijk al bekend, in de lagere regionen was het nog wel spannend te noemen. Helaas was 1 koppel wat de boel nog wat had kunnen opschudden door ziekte afwezig, dat was jammer.

We besloten om te beginnen met de winnaar van de fotowedstrijd van 2017. Er werd op 5 van de 11 foto’s gestemd, maar het was de foto van Antwan die er toch wel uit sprong. Zijn foto was goed voor een waardebon van Raven Fishing á 25 euro, persoonlijk denk ik overigens ook dat deze foto een goede keuze was.

Daarna ging de prijs voor de beste voorspeller eruit. Bij de eerste 3 wedstrijden mocht iedereen gokken hoeveel vissen er gevangen zouden worden, uiteindelijk was het Harry die er tot 3x toe wel heel erg dichtbij zat. Ook hij won een waardebon á 25 euro.

Vervolgens werd bekend gemaakt wie “Best Team Ever” had gewonnen. Iedereen was toch wel een beetje verbaasd dat er slechts 5 vissen waren gevangen, en na de mededeling dat Don/Marc en ikzelf/Johan gezamenlijk met slechts 1 vis op de 2e plek waren beland kon ik bekend maken dat Rody en Jesse met 3 vissen het winnende team van deze dag waren. De overige deelnemers hadden helaas geblankt. Stom genoeg hebben we verzuimd een foto van de dagwinnaars te maken, onderstaande is de enige die ik heb: Rody op de voorgrond, en Jesse linksonder in beeld. Maar uitstekend gevist mannen, niet alleen vandaag maar ook de voorgaande wedstrijden.

Het gevolg van deze uitslag van Best Team Ever was dat de nummers 1 en 2 van de competitie direct bekend waren (Don en Marc) waarbij Don de Heerema Schaal in ontvangst kon nemen omdat hij samen met zijn teammaatje(s) super sterk gevist heeft maar ook omdat hij 2 vissen meer had dan Marc. Tevens heeft hij hiermee een vermelding in de “Hall of Fame” gescoord.

De Heerema Schaal is dus een prijs die door 1 persoon wordt gewonnen, maar Don droeg hem direct op aan zijn Team: Don, Marc en Harry oftewel DMH. En terecht: als team uitstekend gepresteerd waarbij Don en Marc het zelfs voor elkaar kregen om de maximale score van 36 punten te behalen. Wie doet dat ooit nog na???? En hoewel we ze er graag mee plagen moeten we misschien toch wel erkennen dat die bollen heeeeel misschien helemaal niet zo slecht zijn hahahaha. Goed bezig en ga zo door!

Rody eindigde door de goede dagprestatie als 3e in de competitie, knap gedaan hoor! De prijzen waren overigens niet mis: voor de nummers 1 t/m 3 waardebonnen van Raven Fishing van achtereenvolgens 150, 125 en 100 euro. Daarna ging het van 70 tot 10 euro verdeeld onder de nummers 4 t/m 10. Helaas hebben we geen prijs voor de winnaar van de dag maar voor Rody had ik als vanger van de meeste vis nog wel een vrijkaartje voor de Hengelsportbeurs in Utrecht, daarnaast kregen hij en Jesse ook nog het voorrecht dat zij als eerste een prijs mochten uitkiezen.

De winnaar van de competitie, Don Seur.

De 2e plaats in de competitie: Marc Boel.

De 3e plaats in de competitie: Rody Calis.

Tot slot werden middels de befaamde Bingo-App de overige prijzen verloot en kon iedereen met iets leuks/lekkers/nuttigs naar huis. Er werd onder het genot van een drankje en een snack, aangeboden door de HSV, nog even gezellig nagekletst en er werd nog wat gebrainstormd over het nieuwe seizoen. Er zullen wat kleine dingetjes aangepast worden maar daar om ik later nog wel op terug.

Voor dit jaar zit het erop, ik wil alle deelnemers bedanken voor hun deelname, inbreng, gezelligheid en sportiviteit, ik hoop jullie allen (en hopelijk ook nog wat nieuwe gezichten) weer terug te zien in 2018! Daarnaast uiteraard een bedankje voor de sponsoren: Raven Fishing en Bossche Boilies, bedankt voor de support en hopelijk volgend jaar weer!!