Zal het ooit eerder gebeurd zijn? Een karperwedstrijd organiseren vanaf je vakantieadres?? Het begon na het slechte resultaat van de vorige meerdaagse wedstrijd, de deelnemers wilden graag een herkansing maar mijn agenda zat eigenlijk al vol. Weliswaar niet voor het weekend van 5/7 juli, maar dan was ik op vakantie. Is dat een probleem?

Ik zette alles op een rijtje en met enige bereidwilligheid van een enkeling en een tikje begrip van mijn vrouw moest het goedkomen. Zo gezegd, zo gedaan. Mario was bereid om even een fles Bacardi te halen voor de traditionele schatting van het aantal gevangen karpers, Dennis kon (uiteraard) de kadobonnen van Raven Fishing regelen die ik dan middels een ‘Tikkie’ zou betalen en Bas was bereid de prijsuitreiking aan elkaar te babbelen. De GroepsApp had ik thuis al voorbereid dus ik was er in ieder geval klaar voor.

En het ging alsof ik erbij was, om 16:00 uur gingen we van start en kregen de deelnemers te horen hoe ze de button die Rody gefabriceerd had geldig konden maken. Linksonder een hoekje eraf en het kon los gaan.

De meeste deelnemers hadden hun stek al tijdig bezet om te voorkomen dat anderen er al zouden zitten, alles werd vervolgens rustig in gereedheid gebracht maar de hengels bleven uiteraard op de kant. Aanvang 16:00 uur, eerder niet.

Het vissen vanaf een boot wordt de laatste tijd trouwens steeds populairder: het is veilig, je kan vissen op stekken waar je anders niet kan komen en het is bovendien gewoon leuk hoewel er voor deze wedstrijd wel een stek gekozen moest worden die voor een controle bereikbaar was.

Kort na aanvang kwamen er niet direct vangsten maar best wel veel geklaag: stroming, drijvend wier, een aak die diverse lijnen oppikte en ook ‘gewoon vastzitten’ passeerde de revue. Later waaide er ook nog een overwrap van een tent kapot, het zat de mannen niet mee dit weekend.

Gelukkig kwamen er ook al snel vangstmeldingen en werd ik al snel geconfronteerd met een melding die ik helaas af moest keuren: verkeerde flank van de vis op de foto. En dan maar hopen dat het niet net als de vorige keer een voor de score cruciale vis is, maar gelukkig was dat deze keer niet zo. Overigens was er nog eentje die echt niet door de beugel kon ……..

De nacht verliep voor mij rustig want na 22:00 uur mochten er geen vissen gemeld worden (dit om de vrede in het vakantiehuisje te bewaren) en om 8 uur stroomden de vangsten weer binnen. Overdag bleef het wel rustig met de vangsten maar niet met het weer, na een natte nacht begon het behoorlijk te waaien. Hoewel het met de vangsten in het begin wel mooi gelijk opging met 4 koppels waren Rody en Jesse degenen die daarna toch wel snel afstand begonnen te nemen. De strijd om de 2e plaats beloofde de meest spannende te worden. Wat overigens ook erg spannend was, dat was het voetbal.

Nederland tegen Turkije, na een 0-1 achterstand uiteindelijk gelukkig (althans, dat vind ik) toch met 2-1 gewonnen. Spannend tot de laatste minuut, leuk. We hadden ook nog een poultje gemaakt en het was Mario die de exacte uitslag wist te voorspellen en er met de buit vandoor ging.

De zondag gebeurde er weinig, de wedstrijd duurde tot 16:00 uur maar veel deelnemers waren al eerder gestopt. Om 16:30 verzamelden ze (gedoucht en wel) op de voor de meeste deelnemers bekende parkeerplaats alwaar Bas de prijsuitreiking ging doen. Een beetje onwennig misschien gezien de foto?

Maar volgens mij deed hij het vervolgens zo goed dat dit wat mij betreft een blijvertje is, gefeliciteerd Bas!

Alvorens de winnaar bekend te maken werd eerst de deelnemer die de beste prognose had gedaan getrakteerd op de fles Bacardi. Er zijn totaal 80 karpers gevangen wat weer een mooie aanvulling op onze jaarlijkse bijdrage aan “Stichting Opkikker” betekende. Wesley zat er met zijn gok van 81 maar 1 vis (na correctie 2) naast, goed gedaan.

Daarna was het de beurt aan de winnaars van de “Marathon Re-match”: het waren Rody en Jesse die samen 29 karpers wisten te vangen. Supergoed gedaan, zij ontvingen kadobonnen van Raven Fishing ter waarde van maar liefst 130 euro.

Op enige afstand volgden Dennis en Bas, zij wisten samen 16 karpers te vangen en kregen kadobonnen ter waarde van 100 euro.

Om ervoor te zorgen dat iedere deelnemer kans maakt op een prijs hadden we ook nog 4 kadobonnen ter waarde van 70, 60, 50 en 40 euro die verloot werden. Slechts 3 teams gingen uiteindelijk met lege handen naar huis. Hoewel ……

Robin had nog een aardigheidje voor alle deelnemers, iedereen kreeg van hem een zakje boilies en pop-ups van zijn eigen recent begonnen onderneming Mosquitobaits mee. Bijzonder leuk gebaar, top!

En dat was hem dan weer, het zat erop. De volgende wedstrijd is “De Vrije Slag” van 18 t/m 20 oktober (https://www.hsvalmere.nl/kca/karperwedstrijden-2024) volgens hetzelfde welbekende concept: zelf een stek kiezen zodat je desgewenst kan voorvoeren. Tot dan!